Tisztelt Szerkesztőség!
A mai napon, 2013. január 5-én az Alba Volán Zrt. kutyás rendőröket vetett be a bérletet vásárolni szándékozó polgárok ellen.
A bérletekért több mint 60-70 ember állt sorban Székesfehérváron a piactéri buszpályaudvaron 3 pénztárnál. A pénztárak nyitvatartási ideje déli 12 óráig tartott, látszott, hogy ennyi embert eddig nem fognak tudni kiszolgálni. Egyébként bérletre zömében a munkába járóknak van szüksége.
11.45 körül megjelent a pénztáraknál három rendőr, majd az ablakokat délben lehúzták a bérletet vásárolni szándékozó tömeg orra előtt. Nagy volt a felháborodás, többen a vásárlók könyvét kérték, azt nem kaptak, azonban megjelent négy újabb rendőr kutyával. Megjegyzem, a székesfehérvári buszpályaudvar a zsebes cigányok egyik kedvelt helye - azonban ellenük soha semmilyen fellépés nem történt. Kizárólag a dolgozó, a munkába járást tömegközlekedési eszközökkel megoldó emberek ellen vetnek be ilyen készültséget.
Ez Székesfehérvár szégyene. Végül kinyitották a pénztárakat és kiszolgálták a vevőket. Felháborító és ugyanakkor sötét jövőt jósoló ez a fajta rendőri fellépés, egyszerű polgárok ellen.
(Olvasónktól)