Olvasónk beszámolója a tegnap éjszakáról:
Sziasztok, kurucok!
Az éjszaka az M1-en voltam havat lapátolni, most jöttem vissza.
Szervezettség nulla, gépek nincsenek, az ott dolgozó tűzoltók és rendőrök mindent megtesznek, csak nem hagyják őket dolgozni a töketlen vezetőik.
Zoom
Hó rengeteg van, helyenként 3 méteres falak, a buckáknál csak találgattunk, van-e vajon alatta autó, még hétfőn is ott lesznek...
Zoom
Bábolna és Tata között rengeteg a kamion, szinte összefüggő a sor.
Zoom
Mikor indultunk, a polgárőröket leparancsolták a buszról, mert a másik buszra felszállt kb. 10 gárdista, még véletlenül se legitimálják a Gárdát, mindegy, mi az ára... A gárdisták még reggel 6-kor is lapátoltak! Minket már hazaengedtek 4 óra felé.
Zoom
5 óra hosszú út volt, amíg Bábolnára értünk, találomra mentünk GPS után, ment a rendőri felvezetés, semmi tervezett útvonal.
Üdv: B.
Frissítés: Rákérdeztünk olvasónktól, ki parancsolta le a polgárőröket, és ez azt jelentette-e, hogy el sem jutottak a helyszínre, magyarul az elhatárolódás fontosabb volt-e a segíteni akarásnál.
Olvasónk válasza:
Két busszal mentünk ki Bp-ről. Az első tele volt, én ebben ültem kb. 6 polgárőrrel, civilekkel és pár szabadnapos rendőrrel. A második buszra szálltak a gárdatagok, ők jöttek később. Mikor felszálltak, azonnal feljött hozzánk egy polgárőr, és lehívta a többieket.
Mikor visszajöttek, nagyon mérgesek voltak (kb. 2 órát vártak már az indulásra, és jöttek volna segíteni), és elkezdtek szedelőzködni. Kérdeztem, hogy miért nem engedik őket, de nagyon nyilvánvaló volt a szituáció. Mondták, hogy nem árulhatják el, miért, de majd megtudjuk.
Később beszélgettünk a hivatásosokkal, és ők megerősítették, hogy parancsot kaptak felülről a polgárőrök, miszerint "ők nem dolgoznak együtt a Gárdával" - persze ez nem tükrözte a polgárőrlegénység gondolkodását.
A mi "parancsnokunk" is nagyon mérges volt emiatt (is). Minden kézre szükség lett volna.
És igen, a saját parancsnokuk parancsolta le őket, budapesti fiatal polgárőrök voltak.
Nem jöhettek velünk egyáltalán.
Üdv: B.
Ui.: Személyes tapasztalatom szerint a személyi állomány megtesz mindent, de nagyon nagy bajok vannak a vezetésben, a tűzoltóknál, rendőröknél is. Senki nem mer, tud dönteni, a szolgálatost meg nem hagyják.