Kedves Zsidó!
Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, adok még egy esélyt a kapcsolatunknak. Megpróbálom a problémáimat úgy elmondani, hogy megértsd. A lehetséges megoldásokat belátásodra bízom. Arról viszont biztosítalak, hogy a problémáink hamarosan megoldódnak. Így vagy úgy.
Gondolom, nem kell külön magyaráznom, hogy feszültségek vannak közöttünk. Mindig igyekeztem befogadó módon viselkedni Veled, de ezzel rendre visszaéltél, és mára teljesen ránőttél az életteremre. Nem szeretnék külön hosszas magyarázkodásba kezdeni arról, hogy én nem vagyok "fasiszta". Tudod Te azt jól. Azt is tudod, hogy bárhol a világon képes vagy magad ellen mérhetetlen ellenszenvet kivívni. Éppen ezért kitaláltál egy nagyon okos szót: antiszemitizmus. Mondj még egy népet bárhol a világon, aki külön szót alkotott az őt érő ellenszenvre. Ne is gondolkodj, nincs ilyen. Tudod, valamiért Rajtad kívül egyetlen népnek sem volt erre szüksége.

Többszintű problémáim vannak Veled, de mindegyik szint a mértéktelen kapzsiságodra vezethető vissza. Persze, persze, általánosítok. Valamiért Veled szemben minden korszakban, minden országban általánosítottak az emberek, amikor azt tapasztalták, hogy nem szabad Téged pénz és hatalom közelébe engedni. Nyilván ártatlan célpontja voltál az előítéleteknek évszázadokon át, szerte a világon. Na hagyjuk, ez genetika, barátom. Én is ismerem a mentalitásodat, és Te is jól tudod, hogy így van.
Mégis magyarázkodom egy kicsit, jó? Nem, nem vagyok "náci". Nem kívánom a halálodat, sőt, féltelek tőle. És féltem a tisztességes, becsületes embereket, akiknél lassan elszakad a cérna, és eléred náluk, hogy a halálodat kívánják, netán tegyenek is érte. Talán naiv vagyok, de hiszek a megváltoztathatóban. Ezért e levél.
Mik a problémáink?
Az újkor derekán, egy óvatlan pillanatban valaki pénzközelbe engedett Téged. Meg is pecsételte ezzel világunk sorsát. Burjánzani kezdtek a pénzváltók, bankárok, érmekereskedők, akik igyekeztek a pénzrendszert az emberiség ellen, s a maguk hasznára fordítani. Egymást segítettétek hatalmi pozíciókba a politikában, iparban, gazdaságban. Ez persze nem baj, barátok közt ez természetes. Ha jól működne a rendszer, nem is zavarna senkit, hogy mára már mindenütt Ti vagytok a ranglétra csúcsán. Komolyan, kit érdekelne, hogy ki irányít, ha egy tökéletes jóléti rendszer van kiépítve az emberiségnek?
A Ti rendszeretek nem lehet tökéletes, sőt életképes sem. A kapzsiságotok miatt.
Amint megjelentetek a színen, rögtön megszűntek a céhek, jött az ipari forradalom, a tömegtermelés, a fogyasztói társadalom, a hitel, a kamat, a tőzsde, a profit, az iparosított háborúk, a munkanélküliség, a környezet leépítése, a világ sorsának gőgös forgatása. Mára rajtatok kívül mindenki nincstelenné vált, és csak a szerencsések kiváltsága, hogy még robotolhatnak az önfenntartásért.
Még akkor sem haragudna senki, ha véletlenül szúrtatok volna el valamit, és ezért lenne ma káosz a világban. De sajnos nem így van. A világ jelenlegi helyzete egy átgondolt, szisztematikusan felépített folyamat eredménye. Ezt tettétek az emberiség asztalára.
Most fogod kimondani azt a szót, hogy összeesküvés-elmélet. Ez is majdnem olyan okos szó, mint az antiszemitizmus. A hatása szinte ugyanaz. Azért én adnék néhány támpontot eme kifejezés elkerüléséhez.
Egyrészt (kitalálom!) kérdéses részedről, hogy mindez zsidók műve. Olvasgass a közismert iparmágnások, bankárdinasztiák viselt dolgairól, arról, hogy ők rángatják dróton a politikát, a pénzpiacot, médiát, mindent. Ezen személyek neve roppant beszédes lesz számodra, ahogyan számomra is az. Mind zsidók, kivétel nélkül. Ahogyan ma már nem is teszel a híradók végére stáblistát. Ha az emberek végigolvasnák a sok zsidó nevet, rájönnének, hogy manipulatív hazugság mindaz, amit hír gyanánt eléjük raktok.
Másrészt, ha az ember picit beletúr a történelem kevésbé hangoztatott, netán eltitkolt momentumaiba, hamar kiderülhet, hogy az összes újkori háborút Nektek köszönheti a világ. Ott vagytok minden ország döntéshozó szektorában, és ügyesen keveritek a lapokat. Kiválasztjátok azon országokat, melyek nem hajlandóak fejet hajtani tőkétek előtt, vagy netán fogatok fáj természeti adottságaira. Régebben ilyen országokat ugrasztottatok össze, hogy (természetesen) bankáraitok hitelezhessenek ezen országoknak "baráti" kamatra. Ma már van saját bábotok, az USA, melyet bármely makacskodó közel-keleti ország nyakába tudtok ugrasztani. Ma már van még egy okos szavatok erre: terrorizmus. Az utóbbi évtizedben túl sok "diktátor" hunyt el fura körülmények között, nem igaz? Dúskáltok a kifejezésekben, melyeket azokra használtok, akik nem akarnak Titeket. Van ugye az antiszemita, a náci, a fasiszta, a terrorista, a diktátor. Mindig akad jó ok, amiért gyűlölni lehet őket, de Titeket nem szabad, ugye?
Harmadrészt ott van a magyarság bőrén is érezhető pénzháború. Azt nehéz lenne a világ felé elmagyarázni, ha hazánkat fegyveresen megtámadnád. Hiszen nem ártunk mi senkinek. (A palesztinok sem, de erről később.) Felvásárolod hazánkat, megveszed a gazdaságunk építőelemeit, hogy lerombold, lakosságát eladósítod, házából kilakoltatod, és ha jól tudom, már úton vannak a zsidó telepesek ezekbe a lakásokba.
Lássuk, Te hogyan értelmezed a történelmet! Számodra csak két dolog létezik. Volt Ábrahám, és volt a holokauszt.
Ábrahám szent népe vagy, mely az emberiség fölött áll. Mit emberiség? Gójok, lelketlen állatok, barmok. Hited így említi őket, mindenkit, aki nem zsidó. Komoly szabályrendszert tartalmaz hited arra vonatkozóan, hogy az állati szintre sorolt emberiség fölött milyen vélt hatalmat gyakorolhatsz. Egy baj van ezzel. Ilyen szabályrendszer nem származhat a szeretet Istenétől. A hited egy hazugság.
A történelmed második pontja a holokauszt. Megint magyarázkodom, jó? Nem tagadom a holohausztot. Vitatom azt. Tudom, hogy már törvény védi a megmásíthatatlan sztoridat, és börtön jár a kérdésekért is. De valamiért ragaszkodom az igazsághoz. Túl jó üzlet ez neked ahhoz, hogy történelmi tényként elfogadjam. Most nem szeretnék belemenni a boncolgatásába, hiszen egy könyvet tudnék írni erről. Egy apróságot azonban mégis megemlítenék.
A kezem ügyébe került egy Vöröskereszt által kiadott jelentés a holokauszt áldozatairól. 271.000 áldozatot említ, melyek jelentős része járványokban halt meg. Úgy érzem, ez nagyon nincs pariban az általad emlegetett hatmillióval. Valami elfogadhatót mondanod kellene. De lehetőleg ne azt, hogy a Vöröskereszt egy náci szervezet.
A holokauszt a Te véres kardod, melyet körbehordasz hetente a világban, ez lett egyik fő érved, ha vitáznod kell valakivel.
Lapozzunk a történelemkönyvben! '56-ról mi jut eszedbe? Igen, igen, arról beszélek, amiről még ma sem nagyon szabad a magyarnak. Tudod, nem volt elszámoltatás, felelősségre vonás, a nemzetünk hóhérjai (akik még élnek) luxusnyugdíjat kapnak... Hiszen így egyeztetek meg anno a "rendszerváltókkal". Arról beszélek, amit dr. Dénes Béla, az ÁVÓ/ÁVH főorvosa maga is bevallott a Hatikva c. lapban, miután elmenekült hazánkból a felelősségre vonás elől. Idézem Neked, jó?
“Akármilyen kínos is, de meg kell írni, hogy nemcsak Rákosi, Gerő, Farkas és a moszkovita tábor vezetőinek jelentős része volt zsidó, hanem jóformán száz százalékig zsidókból állt az ÁVH nyomozógárdája is. És az 1945 utáni egyre erősebben élesedő antiszemitizmusnak ez az oka.”
Kínos. Tudom. Nem is fűzök hozzá semmit, jó?
Te most Palesztinában mit csinálsz? Immár évtizedek óta, a "művelt Nyugat" hathatós támogatásával tömeges népirtást hajtasz végre. A holokauszt-kampányod egyik fő szlogenje a "SOHA TÖBBÉ". Közben a világsajtó hallgatásával, és az alternatív (te úgy hívod, hogy fasiszta) hírportálok közvetítésével világszerte ismertek az emberiségellenes háborús rémtetteitek. Hát milyen emberek vagytok ti?
S mindeközben múltbéli és jelenkori üldözöttségedről harsogod tele a médiát, az emberek fejét. Igazad van, akkor lelkesebben bánják meg nemlétező bűneiket, és tejelnek. Mindent megengednek neked, mert még csak véletlenül sem szeretnének azonosulni a démonizált "fasizmussal".
S végül részemről egy beismerés. Végig általánosítottam. Tudom. Szándékos volt. Nektek hála, én most egy személytelen, gőgös és lekezelő rendszerben élek. Hozzászoktam már az uniformizált dolgokhoz. Tudom. Tudom, hogy vannak tisztességes zsidó emberek is, de a levelem nem nekik szólt, hanem Neked. Nem vizionálok. Valóság az, hogy amit ma a Mazsihisz sóhajt, abból már holnapra törvény, vagy miniszter(elnök)i intézkedés lesz.
Nem lesz ennek jó vége. Nem fenyegetőzöm, hanem aggódom.
Tűzvigyázó
(A szerző olvasónk)