A Police.hu július 27-i híre:
Halálos baleset Érden
Hárman vesztették életüket abban a közúti közlekedési balesetben, amely Érden, a Kossuth Lajos utcában történt 2013. július 26-án 22 óra 40 perc körüli időben. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy Mercedes típusú személygépkocsi – eddig tisztázatlan okból – letért az úttestről és kerítésnek ütközött. Az autóban utazó 49, 29 és 53 éves érdi férfiak a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. Az autó negyedik, 23 éves utasát a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

A gépjárműben senki sem használta a biztonsági övet.
Az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.
Olvasónk írja:
Igaz a mondás, mely szerint "Isten nem bottal ver". A hivatkozott szombat esti balesetben cigányok haltak meg. Érd és környékének egyik legveszedelmesebb cigány bűnözői, illetve fehér samesza halt meg. Pénzen megvették már rég a bűnüldöző szerveket, önkormányzati tisztségviselőket, ellenük nem lehetett tenni.

Egyikük a környék legnagyobb orgazdája, illegális autóbontója és tolvaja volt. Ő maga nem vett részt ezekben, de a környék összes tolvaja neki dolgozott. Most a gyümölcsökre is rákattant, a gazdák nagy örömére. Senki nem állította meg a jól láthatóan roskadozó zárt autójukat. A néhai Kovács János, Érd, Martinovics u. 56 sz. alatti lakos két rabszolgát is tartott immár negyedszázada.
Frissítés: Olvasónk újabb információi:
A kórházban lévő kisebbik fia /Kovács Krisztinán Fb adatlapja itt érhető el. Elég sokáig nem volt itthon, nemrég hazakerülve az apja mellett tevékenykedett. (A nagyobbik fia élettársának adatlapja itt van.)
A napokban előkerült egy Tót Berci nevű, helyi illetőségű, ismert alvilági alak is a környezetükben. Valahol Solt térségében vettek (?) évekkel ezelőtt tanyát, ott pálinkafőzéssel foglalkozhatnak, mert rengeteg lopott cefrét szállítottak a bordó Renault (?) furgonjukkal. Nagy mennyiségben termelnek ki fát is, talán a tanya környékén, de itt, Érd térségében.
Az itteni zsaruk (is) jól ismerik a fickót, "Bivaly", "Jankó" néven. Egy piti kis olajos bűnöző volt, ő nem szőkített, csak olyanokkal kéretett az önkormányzattól tüzelőanyag-utalványokat, akik nem is rendelkeztek olajfűtő készülékekkel. Ezen megbukott.
Rengetegen csicskáztak nekik (a családnak), sokakat fenyegetettségben tartottak, így ha az emberei betörtek valahova, inkább hallgattak a károsultak.
Ez a Merci fél éve álldogált a házuk előtt, nem tudni, bontásra "pihentették", vagy valóban a tulajdonuk volt. De nem használták. Ha a rendőrök, vámosok kicsit piszkálódnak, rengeteg bűneset kiderülhet. Fő profiljuk az illegális bontás volt, napi átlag 3-4 autót dobtak szét. Amíg a tavasszal nem szállták meg őket a közterületesek, a házuk előtt, a nyílt utcán bontották őket. De bontottak ők elhagyottnak "vélt" épületeket is, az udvarukon rengeteg téglát behordtak, más része a tanyára ment a nagy autómentő trélerükkel.
A két rabszolgájuk a közelükben lakik, valami Jóska, meg "Ördög" (sógorok) már negyedszázada ételért, cigiért, piáért dolgoztatja őket, na meg veri is. Őket megszorongatva talán kiderülne két lázadó samesz halála is, ami az ő saruk.
(Kuruc.info, kép: MTI)
2. frissítés: Mivel a hozzászólók részéről komoly érdeklődés kísérte a témát, s megjelent köztük a - tág értelemben vett - kiscsálád ilyen-olyan tagja is, egy kicsit jobban utánajártunk az esetnek.
Kezdjük a fajtársak védelmében írogatókkal. Az első Halász Andrea volt, aki azzal indított, hogy "aki ezt írta, annak száradjon le a keze", majd azt bizonygatta, hogy nem cigányok. (Ilyen felvezetés után hihető is volt.) A rajvédők azonban csak riadóztatták egymást, de arról már nem egyeztettek, hogy mit is kellene írni. Jött ugyanis a parasztozás, rasszistázás, nácizás, a "magyarokba is vannak rosszak", a "nem mindegyikük cigány" (nem is írtuk, hogy az volt) - ami ugye mégiscsak arról árulkodik, hogy nem svédek maradtak ott abban a Merciben. Beszólt Klaudia Márkó Lakatos, Corleone Imre Jóni, Fasza Gyerek és társaik - ha a közlendő önmagában nem lett volna elég, a "beszélő nevek" is hozzáteszik a magukét.
Zoom
Nekünk pedig az eddigieken kívül az alábbiakat sikerült kiderítenünk:
Jankó néhai szülei, testvérei valóban rendes, törvénytisztelő, szorgalmas emberek voltak. De ő elfajzott, olyannyira, hogy az édesanyja se beszélt vele hosszú évekig.
A négy utas közül kettő cigány volt (apa és fia, azaz Jankó és bivaly), pontosabban cigánybűnözők. A két hozzájuk, a családhoz csicskának szegődött férfi közül a Berci nevű országos körözés alatt állt. Emiatt hamis papírokkal cigányoknál bujkált, velük jött-ment, nekik csicskázott, a helyszíneléskor Pintér sündőrei nem tudták a hamis papírok alapján beazonosítani. Az ő családja is rendes emberekből állt, de ő is kivételt képezett. Olyannyira szerette a családját, hogy már rég el kellett hagynia őket a bűnözői, dologtalan életmódja miatt. Aki meg cigányhoz szegődik, maga is azzá válik.
Ennek a nagyon tiszteletreméltó családnak - "még idejük sem volt felfogni, hogy mi történt" - írta egy hozzászóló - az egy ideje különélő "özvegye" most költözött vissza, gyászában állítólag első dolga volt a baleset másnapján házalni az "uzsorás füzettel", mert többek közt ezzel is foglalkoztak. Valami "Törpe" becenevűt keresett fel már szombaton, s a füzetben lévő kétszázezer helyett már a dupláját követelte vissza. Most csak az a bökkenő, hogy egyelőre kiesett a fiú is, a Berci is mint verőember, a "külsős" csicskák előtt meg még nem tiszta a helyzet. De úgy tűnik, a klánt az asszony is képes tovább működtetni. (De tulajdonképpen az egész família legalább tippadóként része a klánnak.)
Hallani többféle verziót is a baleset okáról. Leginkább egy előzni szándékozott kerékpárosról és egy szembejövő vakító világítású autóról beszélnek az emberek. Egyiket sem találják. Ellenben a helyszínelés min. 120 km-es sebességet állapított meg, de féknyomokat nem találtak.
A másik verzió, hogy esetleg belekergették őket a halálba. Ennek megfelelhet az a tény, hogy a Mercit vezető Bivaly (Jankó) jó és biztonságos vezetése közismert volt ismeretségi körében, nem szeretett gyorsan hajtani. Igaz, így nem is lehetett volna terepszemlét tartani. Az utóbbi időben gyakran lehetett látni "golyófejű" cigányokat útvonaluk környékén, hol leállva figyelésben, hol a klán valamelyik autójának követésével foglalatoskodtak volna. Előfordulhat, hogy valami olyasmibe tenyereltek bele megint, ami más cigány hordák érdekszféráját sértette. Ilyenre már volt példa a '90-es években, amikor "nyóckeres" cigány stricikkel akadt össze, akik meglátogatták aztán. Ez akkor súlyos milliókba került a Jankónak. (Romániából, Szabolcsból hozott lányokat, és ezeket próbálta futtatni a Rákóczi téren, amit az ottani stricik nem vettek jó néven. Feltételezem, nagy mellényű is lehetett, amiért géppisztolyosan látogatták meg úgy öten-hatan. A "nyócker" kapitányságon talán még tárolják a róla készült fotókat, amint a széles csíkos nadrágjában felügyeli a lányokat. Mert azért ők is figyeltek...)
Az elhunyt Jankó közismert vamzer volt, ezért gyakran elnézték "stiklijeit", mindig megúszta kisebb büntetésekkel. Ezzel is sok haragost szerzett magának, ezek a dolgok előbb-utóbb felszínre kerülnek, hiszen tagadhatatlanul jó kapcsolatokat ápolt a helyi hatóságokkal.
A baleset okaként közismert cukorbetegsége is szóba jöhet, hisz vitte el már mentő azért, mert kómába esett.
A szeretett, most kórházban lévő gyerek is (Bivaly), apja nyomdokaiba lépve, a házuk környékének egyik, azóta bezárt kocsmájában próbálkozott lányfuttatással (is), a bérlővel közösen, néhány éve.
De a rettegésben élő emberek szerint nem is érdemes velük foglalkozni, mindenki örül a történteknek.
Közben érkezett egy újabb olvasói levél:
Tisztelt Szerkesztőség!
Talán illetlen dolog, de nagy örömmel olvastam a három retkes cigány halálát követelő érdi balesetről. Sajnos volt szerencsém találkozni velük, de a határozott kemény fellépés eredményes volt mindig.
Jóska (Rabszolga 1) neve Tóth Jóska, az Ördög (Rabszolga 2) neve Koncz János. Ezek a férgek 2030 Érd, Könyves Kálmán utca 40. szám alatt laknak/élősködnek, és keserítik meg az ott élő család többi tagjának az életét, akik nehéz gyártósori munka árán keresik a kenyeret, és nevelték fel a gyerekeiket becsületben, tisztességben.
Hosszasan tudnék mesélni az ottani helyzetről és arról, hogy miként próbálták/próbálják betenni a lábukat más telkére és tulajdonjogot szerezni mások birtokából...
3. frissítés: A Blikk mai (július 30.) cikke is megerősíti azon elsődleges vélekedést, hogy a "halálba kergették" őket. Minden a korábbiakban észlelt jel (ismeretlen cigányok fekete BMW-vel, Mercedesekkel való várakozása, autók követése) erre a verzióra mutat.
A harmadik, az utóbbi időben a klánnal sűrűn mutatkozott elhunyt, Pribéli Norbert (†28) is a frissiben toborzott verőemberek egyike lehetett. Nővére a Blikk cikke szerint értetlenkedik, úgy látszik, szegény nem volt beavatva.
Az első verziót támasztja szintén alá a Berci fiától származó értesülés: " A sofőr, K. János a baleset előtt telefonon hívta Bertalant, és azt kérte, tartson velük, mert baj van, és hozzon egy baseball-ütőt is.
Ez azonban elgondolkodtató: ha támadástól tart, otthon, saját "erődítményében" könnyebben megvédheti magát, könnyebben hívhat hatósági segítséget. Sokkal inkább valami rajtaütésre igyekeztek, de már figyelték, várták őket.
Amennyiben ez az elmélet megállja helyét, akkor bizony ki kell jelenteni, hogy olyannyira profi módon lett kivitelezve, mintha valamely titkosszolgálat képzett emberei hajtották volna végre.
Ezért a körülmények tisztázása /amennyiben a bűnüldöző szervek valóban ezt akarják/ csak olyképpen lehetséges, ha az ügyet kiveszik a helyi rendőrség kezéből, és valamelyik szakosodott országos szervezet végzi el a további felderítő feladatokat.
Alább a Blikk cikke:
Halálba kergették a testvéreméket
Eszeveszett ámokfutásnak lehettek szemtanúi azok, akik pénteken felriadtak egy Mercedes bömbölő motorjának hangjára. A kocsi 170-nel hajtott végig a város egyik kis utcáján, a száguldásnak azonban szörnyű vége lett.
A helyszínre érkező mentőket és rendőröket döbbenetes látvány fogadta, a Mercedes rommá törve állt meg egy ház kertjében. A kocsi átugratott a kerítés betonlábazatán, átszakította a vaskorlátokat, így ért földet a kertben. A benne ülő három ember, a sofőr K. János (†53), barátja, Bertalan (†49) és Pribéli Norbert (†28) odavesztek a balesetben. A család nem hiszi, hogy egyszerű balesetről volt szó: szerintük autós üldözés okozta a tragédiát.
– Hétfőn bent voltunk a rendőrségen, ahol közölték velünk, hogy nyomozást indítottak – mondta el a Blikknek Pribéli Márta, Norbert nővére. Az asszony úgy tudja, a Mercedest nem csupán leszorították, de előtte üldözte is egy másik, ismeretlen autó. Szerinte ezt igazolja az is, hogy a szemből a kerítésnek ütköző autó egyik hátsó lámpája is megsérült: mintha előtte valami nekiütközött volna.

Így történhetett a baleset
– A sofőr, K. János a baleset előtt telefonon hívta Bertalant, és azt kérte, tartson velük, mert baj van, és hozzon egy baseballütőt is. Végül Bertalan kötélnek állt, ő is velük tartott – sorolta az asszony azt a néhány információt, amit Bertalan fiától tudott meg. Arról azonban elképzelése sincs, öccse hogyan került az autóba.
Márta asszony nem akarja elfogadni a tűzoltóság álláspontját, ami szerint szimpla közlekedési baleset történt. Testvére két kisgyermeket hagyott árván, egy egyéves kisfiút, Benedeket és egy négyéves kislányt, Hannát, akiknek még nem mondták el, mi történt az édesapjukkal.

Pribéli Norbert
Az ügy részletei még a rendőrség számára sem világosak. Az egyik szemtanú szerint a balesetet követően, még a rendőrök kiérkezése előtt, egy nagyjából tucatnyi emberből álló csoport kutakodni kezdett a kerítésnek csapódott Mercedesben, majd sietve távoztak.
Egy verzió szerint a balesetet szenvedettek egy biciklist akartak kikerülni, de a kerékpárosnak nincs nyoma, ráadásul féknyomokat sem találtak a zsaruk, amelyek azt igazolták volna, hogy egy hirtelen manőver történt volna. Megkerestük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot is, de lapzártánkig nem kaptunk választ kérdéseinkre.
4. frissítés (július 31.): Újabb fejlemények támasztják alá az általunk írtakat. A Blikk mai cikkében már előkerül egy bozótvágó is (tipikus ősmagyar fegyver), elhangzik az egyik bűnöző beceneve, amit mi már rég megírtunk (Bivaly), és az is kiderül, hogy a hozzátartozókat megfenyegették: nehogy beszélni merjenek az ügyről. Így szokott történni minden ártatlan közlekedési balesetnél...
Íme a Blikk mai cikke (érdemes közben figyelni az összeállításunk alatti hozzászólásokat, bekapcsolódott - nem véletlenül - jó néhány cigány is, "nácistákat" fenyegetni):
Nyomozást kezdenek a halálba űzött férfi rokonai
Halálos üldözés vagy közlekedési baleset végzett péntek éjjel három emberrel? Ennek a rejtélynek próbálnak a végére járni az elhunytak hozzátartozói, akik a rendőrségi eljárással párhuzamosan magánnyomozásba kezdtek.
Mint megírtuk, egy Mercedes péntek éjjel 170 kilométeres sebességgel csapódott egy ház kerítésébe, a kocsi három utasa szörnyethalt. A családtagok úgy sejtik, nem puszta balesetről van szó: sok körülmény arra utal, hogy valaki elől menekültek, amikor a végzetes baleset megtörtént.
Amit eddig megtudott Pribéri Norbert (†28) és Tóth Bertalan (†49) gyászoló családja, az az, hogy a sofőr, K. János (†53), a Bivaly néven ismert vállalkozó segítségül hívta ismerőseit egy vitás ügyében. A rokonok napjait most az tölti ki, hogy házról házra járnak, szemtanúkat keresnek, és megpróbálják rekonstruálni a végzetes éjszaka történéseit. Az egyik áldozat fia, Tóth Zoltán a Blikknek elmondta, apja rendkívül feszült lett, amikor péntek este későn barátja, K. János felhívta.
– Apám nem akart menni, amikor meghallotta, hogy baseballütőt is vinnie kell, és hogy valami balhés ügyben kéri a segítségét Bivaly. Először nemet is mondott, aztán addig győzködte, hogy ráállt a dologra.
Úgy tudom, hogy a roncsok között a baseballütőt meg is találták, sőt a helyszínen, amikor kint voltam, még egy törött machetét is észrevettem – mesélte a gyászoló fiatalember, és hozzátette: Norberttal jó barátok voltak, és számára természetes, hogy a többi gyászolóval együtt ő is kutat az igazság után. Szinte biztos, hogy a rokonok darázsfészekbe nyúltak nyomozásukkal, tegnap ugyanis ismeretlen telefonáló hívta fel őket: a fenyegető azt mondta, bajuk eshet, ha tovább kutakodnak, és ha még egyszer szóba állnak a sajtóval. A hozzátartozók természetesen ezt jelezték a rendőrségnek.
A balesetnek van egy túlélője is, a sofőr 23 éves fia, aki az ütközés következtében kirepült a szélvédőn. Súlyos fejsérüléseket szenvedett, egyelőre nem tudta elmondani a baleset pontos körülményeit, holott az ő vallomása sok mindent tisztázhat.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében tudatta, szakértők bevonásával vizsgálják a tragédia körülményeit, ennél többet azonban az eljárás érdekeire hivatkozva nem közölhetnek.