Olvasónk beszámolója:
Adjon az Isten!
Április 3-án Zircen tartott lakossági fórumot Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Rendezvényünk sikerét jól jelzi a tény, miszerint az Ifjúsági Központ "zsibongója" zsúfolásig telt Zirc és környéki érdeklődőkkel (nagyjából 120-130 fő fér el itt).
Zoom
A rendezvényen 3 tüntető is képviseltette magát (7000-es városból nem rossz arány).
Zoom
A trió tagjai: K. Gábor, korábban a zirci önkormányzat Városüzemeltetési osztályán dolgozott. Még az elvtársi időkből maradt ott, tehát igazi vérbeli szocialista. B. István, víz- és fűtésszerelő, szintén vérbeli szocialista. A kommunista időkben többször is feljelentette vetélytársait koholt vádak alapján, így teremtve magának és vállalkozásának jobb piaci feltételeket. P. Ákos - ő azt sem tudta igazából, mi ellen tüntet.
A trió szellemi színvonalát jól példázza transzparenseik feliratai is:
B. István: Olaszfalu = Auschwitz feliratú táblát tartott a magasba. Tudni kell, hogy a megszálló Vörös Hadsereg Olaszfaluban 32 fiatal férfit mészárolt le ok nélkül. Érthetetlen, hogy a kommunisták által elkövetett háborús bűntettekhez mi köze a Jobbiknak, de ezt valószínűleg eme beteg elme jobban tudja. Mindenesetre a Jobbik vezetőinek kérdésére csak mély hallgatás volt a válasz.
P. Ákos: "Cigány vagyok, zsidó vagyok, komcsi vagyok" feliratú táblát tartogatott. A Jobbikos kérdésre, miszerint miért nem szerepel a táblán a "magyar vagyok" felirat, szintén csak érthetetlen nézés és mély hallgatás érkezett válaszul.
K. Gábor táblája pedig az auschwitzi tábor képeit tartalmazta, ami szintén érthetetlen, mivel a Jobbiknak ahhoz sincs semmi köze.
A rendezők többször is megkérték a "zirci hősöket", hogy legyenek szívesek átfáradni az út túloldalára, és közterületen folytatni tevékenységüket. Azonban eredménytelenül, mert szerintük szabad országban ott tüntetnek, ahol akarnak. A probléma csupán az volt, hogy nem jelentették be előre a tüntetésüket, és még csak nem is közterületen végezték áldásos felvilágosító munkájukat.
P. Ákos egyébiránt többször is keresetlen szavakkal illette a jelenlévők és szervezők felmenő-lemenő rokonságát is, de egyik bajtársunkban emberére akadt. Ebből a provokációból kisebbfajta szóváltás kerekedett, és a rettegő B. István értesítette a rendőrséget is. Azonban a rend őrei csak Orbán Imre megyei alelnök hívására érkeztek a helyszínre és igazoltatták a hős triót.
Mint később megtudtuk, a 3 tüntető ellen a gyülekezési jog megsértése miatt eljárás indult, valamint P. Ákos ellen (és B. János bajtársunk ellen) garázdaság miatt indítottak eljárást a rendőrök.
Azt gondoltuk ezzel vége is a történetnek, de nagyot tévedtünk. Hónapokkal később, K. Gábor úgy gondolta, neki meg kell írnia hőstettüket és meg kell tudnia országnak világnak milyen szörnyű kínokat kellett átélnie két "bátor és hős" társával együtt a fórum kapcsán.
Büszkén hozzá is látott a munkához. Cikkében természetesen jó szocialistához méltóan bőszen retteg a "bakancsosoktól, fasisztáktól", hiszen benne mély nyomot hagytak a buchenwaldi koncentrációs táborban tapasztaltak. Majd a cikk végén már előre retteg a jövőtől, "Tényleg azt akarjuk, hogy övék legyen a holnap?" szól a bátor hős demokrata kérdése.
Ezzel még mindig nincs vége, hiszen tovább rettegte magát társaival együtt egészen a Magyar Narancs szerkesztőségéig. Természetesen itt is nyitott fülekre talált rettegésével, és ők is megírták e nemes lelkű bátor hős demokrata kínkeserves meghurcolásának történetét.
Továbbá a zircinfo.hu oldalon megjelent cikke után a kommentben rögtön megjegyezte, hogy a Szolidaritás Mozgalom zirci "kitelepülését" megzavarták a Jobbik helyi vezetői. Itt is retteg pár soron keresztül, miszerint fizikai inzultus érte őket stb. Természetesen egy szó sem igaz az egészből, a libás párt úgy tartott standolást a buszpályaudvaron, hogy az engedély nem is oda szólt, hanem egy félreeső parkolóba.
Zoom
Nem mellesleg a képen hátul Szolidaritás-mellénykében retteg a Vona-fórumon oly nagy kínokat szenvedett B. István is.
És a végére az igazi nyalánkság, kedves bajtársaim. Volt szerencsénk áprilisban megismerkedni testközelből a Bajnai-párt ideológiájával is, egyenesen a békésen vigyorgó p.naszőrsapkás aktivistától és társaitól. Nem győztem pislogni az elhangzottakon igazából. Volt ott minden, mi szem-szájnak ingere, Horthy-gyalázás, Károlyi Mihály és a vörös terror éltetése, nácizás, antiszemitázás, Izraellel való példálózás. De az igazi finomság a végére maradt, mikor feltűnt a színen Sánta Zs. Szolidaritás Mozgalom-aktivista, cigivel a nagy szájában (buszpályaudvaron, ahol tilos persze, csak nem neki).
Ő a következő mélyenszántó gondolatokat osztotta meg az érdeklődőkkel:
"Minden magyarnak szégyellenie kellene a magyarságát, le kellene tagadnia magyarságát, mert ez egy végtelenül bűnös nép." Közben persze "harcostársai egyetértően helyeseltek és bólogattak. Utána folytatta gúnyos vigyorral az arcán: "Olyan, hogy magyar ember, nem is létezik. A magyarok az Urál lábától idekóborolt félnomád parasztnép, akik körbeb.szták a Kárpát-medencében a jogosan itt élő szláv, szerb, román stb. nőket, és a maiak ezeknek a korcs ivadékai."
Végül a képen középen álló egyén vette át a szót, mondván, tessék megnézni az izraeli embereket, azok mennyivel szebbek, okosabbak mint a magyarok, nem hiába tartanak ott, ahol.
Arra a kérdésre, hogy mégis kit képviselnek ők, ha ilyen módon vélekednek a magyar emberekről és a magyarságról, természetesen nem érkezett válasz, csak hümmögés.
Szebb Jövőt!
Zirci Betyár