Olvasónk írja:
Áldatlan állapotok uralkodnak az SVT-Wamsler salgótarjáni gyárában. Mint sok más magyarországi cégnél, a tulajdonosok maximális haszna érdekében mindent háttérbe helyeznek biztonság, munkavédelem, egészségvédelem stb.
Az alkalmazottak rabszolgabérért dolgoznak, jogaik nincsenek - ha jövő hónapban is dolgozni akarnak.
Ezt a helyzetet csak erősíti a város fideszes semmittevése, ugyanis 8 éve képtelenek megoldani a helyi foglalkoztatás problémáit. A munkanélküliség irgalmatlan méreteket öltött, és Székyné csapata a parképítésen kívül nem képes munkahelyeket teremteni. Az emberek kiszolgáltatottsága már-már a rabszolgáékhoz hasonlít.
Sok panasz jut el hozzám a SVT-wamsleres dolgozóktól a cégen belüli lehetetlen munkakörülmények, a kiszolgáltatottság miatt.
A tegnapi nap folyamán viszont egy 29 éves ember vesztette el a lábát a cég nemtörődömsége, az áldatlan állapotok miatt. Egy csigasor tisztítását végezte, mikor az érzékelők bekapcsoltak, és a gép szó szerint ledarálta az egyik lábát. A helyi tűzoltók szabadították ki a munkást majd még aznap, kórházba szállítás után a teljes lábát le kellet vágni.
Ez már nem az első baleset a gyár berkein belül, és nem is az utolsó.
Meddig tűri még ezt a kormány? Hány emberélet, csonkítás kell ahhoz, hogy a magyar embernek is joga legyen a biztonságos munkavégzéshez? Mikor szorítják végre vissza a korrupciót a munkavédelmi ellenőrzés rendszeréből?
Egy palóc