Tisztelt Szerkesztőség!
Az eset ma reggel történt, nem egy eget rengető sztori, csak azért küldöm el, hogy más ne járjon így, vagy legalább figyeljen jobban a 4-6-os villamos vonalán, mert miután kiraktam a Facebookra, a kommentekből kiderült, hogy nem én vagyok az egyetlen, akit ugyanígy lehúztak.

Mindig lesben állnak
Felszálltunk ketten a villamosra céges karácsonyi buli után a Széll Kálmán téren. Egy lányba 3 cigány belekötött, próbáltuk csillapítani a dolgot, értelmesen megbeszélni, hogy senki nem akar semmi balhét, és úgyis nemsokára leszállunk és kész. Úgy tűnt, a dolog sikeres, no problem, sőt aztán bratyizós "ultrajófej tesók" lettünk hirtelen.
Leszálltunk a villamosról és hoppá! Egyikőnknek sincs meg a telefonja. Gyorsan visszaszálltunk, természetesen az ellenőr mindjárt a jegyet, bérletet kérte. Bemutattuk és közöltük, hogy az a 3 cigó a telefonunkat ellopta az imént. Természetesen ez nem rá tartozik (bár ezt valahol megértem, egy jegyellenőri fizetésért én sem keresném a balhét). Azonnal mondtuk a 3 "úriembernek", hogy kérjük vissza a telefonokat, és a barátomét szó nélkül visszaadták, mondva, hogy kicsúszhatott a zsebéből és ő csak felvette az ülésről, minket várva, hogy esetleg visszajövünk érte. Hozzátenném, egyikőnk sem olyan helyen tartja a telefonját, hogy az csak úgy kicsússzon vagy kiessen a zsebből, az enyém konkrétan a kabátom alatti zakó zsebében volt.
Kértük a másik telefont is, mire két hölgy, aki azelőtt mögöttünk ült, kikérte magának, hogy mit követelőzünk amikor így is az egyik telefonunkat megtalálták. Amikor mondtuk hogy addig nem szállunk le, amíg nincs meg a másik telefon, hirtelen két másik cigó mögém állt és valamit mindkét oldalról a hátamhoz nyomtak.
Akkor már láttuk, hogy ez nem 3 cigány, hanem egy egész csapat, akik kb. erre vannak szakosodva, az egész egy színjáték volt, a balhé a csajjal stb... Akkor mondtam, hogy oké, hagyjuk, szálljunk le. Le is szálltunk. Egy perc múlva a telefonom már nem volt kapcsolható.
Nem a telefon értéke a gáz (de azért az is fáj kicsit), hanem ha akkor nem szállunk le, ki tudja mi lesz a vége. Szóval dolgozz, magyar, hogy ezeknek a szegény cigányoknak legyen mit elszedni tőled!
És lehet jönni azzal, hogy miért nem tartod elzárva, lakat alatt, otthon az értékeidet, vagy biztos részeg voltál blablabla (ittunk, de közel sem voltunk részegek). Egy percig se gondoljátok, hogy biztonságban vagytok ezektől a tetvektől, ha közeledbe mennek, inkább állj fel és menj odébb! Szerintem, ha rendőrt akarunk hívni, nem ússzuk meg ennyivel...
Utána sokáig beszéltük, hogy vajon mikor vehették el tőlünk a telefonokat, holott épp a szituációból adódóan le sem vettük a szemünket egymásról, nehogy baj legyen, de nem jöttünk rá.
Hát így jártunk. Legalább az egyikőnk telefonja meglett és ép bőrrel hazaértünk.
Tisztelettel,
B. B.