Sorszám-tetkót adnánk nektek, nem adószámot
(képünk illusztráció amúgy)
Szinte minden helyszínen megzavarták a Kendermag Egyesület vasárnapi, kábítószer-reklámnak szánt rendezvényét. Debrecenben a helyi polgárok megakadályozták a kendermagos színpad felállítását, Szegeden pedig a Jobbik zavarta meg a fesztivált. Budapesten rendben lezajlott a "Nemzeti liberalizációs népgyűlés" (elég szégyen), Szombathelyen pedig kordonnal védte a demonstrálókat a rendőrség.

Juhász Szabolcs, a debreceni rendezvény főszervezője az MTI tudósítójának a helyszínen bemutatta azt a hivatalos dokumentumot, amelyben a rendőrség május 3-ai dátummal tudomásul vette bejelentett demonstrációjukat. Többek között azt, hogy színpadot állítanak fel a Nagyerdőben a Békás-tó mellett, ott a kábítószerfogyasztást népszerűsítő beszédek hangzanak el, és koncertekre kerül sor. A polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztálya ugyanakkor május 9-én kiadott egy levelet, amelyben „közútkezelői szempontból" nem járul hozzá a színpad felállításához.

Amikor a szervezők neki akartak látni a színpad felállításának, hangos szóváltásba keveredtek helyi polgárokkal. A távirati iroda beszámolója szerint feltűnt közöttük Ágoston Tibor, a debreceni Kossuth téri tüntetők egyik vezérszónoka is, aki ásót tartva a kezében állt a dobogóra, nem engedte azt elmozdítani.

-Karóval jöttem kendert temetni - mondta, indokolva, hogy miért van ásó a kezében. Közben többen koszorúszalagokat feszítettek ki olyan feliratokkal, mint „Tiszta fejű magyar fiatalokat a nemzetnek”, vagy „Húzzatok el". Ágoston Tibor felszólította a kendermagos demonstrációra érkező fiatalokat, hogy Debrecent ne gyalázzák meg. Közölte azt is: ha azt kívánják hirdeti a szervezők, hogy szigorítsanak a drogfogyasztók elleni fellépésen, akkor felállíthatják a dobogót.

A kendermagos demonstráció szervezői időközben segítséget kértek a helyszínen tartózkodó rendőröktől, akik ugyan távozásra szólították fel a bejelentett tüntetést megzavarókat, de arra azok nem reagáltak. A bejelentett demonstráció megakadályozása miatt Juhász Szabolcs magánemberként a szervezők nevében ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen - tájékoztatta az MTI-t a helyszínen a debreceni demonstráció főszervezője.


Tükrözött, kivezették

Szegeden a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagjai füttyel és bekiabálással zavarták meg a Kendermag Egyesület rendezvényét.

A város központjában található téren megrendezett békés demonstráción, koncerteken 80-100 szimpatizáns vett részt. A rendezvényen a Jobbik két tucat emberrel vonult a helyszínre, hogy „Ez a belépő a kemény drogokhoz" bekiabálással és sípszóval tiltakozzon a marihuána-fogyasztás ellen. Egy férfit a rendőrök kivezettek a tömegből, mert tükörrel fényt vert vissza a fellépőkre, illetve a technikai hátteret biztosító fiatalokra. A rendőrök később a színpad és a Jobbik közé álltak.


SZDSZ-es frakcióvezető is szeretne törvényesen kábítószerezni


A Margitszigeten Nemzeti liberalizációs népgyűlés elnevezésű fesztivált tartott a könnyű drogok liberalizációjáért fellépő Kendermag Egyesület. Kora délután kéttucatnyi érdeklődő jelenlétében kezdődött meg a rendezvény, melynek közönsége az esti órákra néhány száz fősre duzzadt.

A rendőrség nagy erőkkel biztosította az eseményt, amelyet dupla vaskordonnal elkerítették. John Emese, az SZDSZ budapesti frakciójának vezetője néhány fiatallal, az Új generáció tagjaival a helyszínen," szigorúan magánemberként" az MTI kérdésére közölte: még hosszú évekig eltarthat a marihuána fogyasztásának engedélyezése, de az SZDSZ támogatni kívánja a liberalizálási folyamatot.

A Jobbik ellendemonstrációt hirdetett, tucatnyi szimpatizáns bement a kordonon belülre, de szervezői felszólításra atrocitás nélkül elhagyták a helyszínt.


Kordon Szombathelyen

Szombathelyen a rendőrség kordont vont a Március 15-e tér köré, hogy megvédje a Kendermag Egyesület délutánra bejelentett demonstrációján résztvevőket, illetve szétválassza az ellenük bejelentés nélkül tüntetők csoportjától. A téren szervezők becsélése szerint 40-50 fiatal gyűlt össze, hogy meghallgassa a meghirdetett zenekarok műsorát és a Kendermag egyesület képviselőjének beszédét, amely azonban a tervezettnél rövidebb volt, az ellendemonstrálók sípolása és hangos bekiabálása miatt.


Fidesz: van, amit nem kell kipróbálni


A Fidesz közleménye szerint a kábítószer Magyarországon is egyre súlyosabb a probléma. Ágh Péter képviselő leszögezete: a Fidesz mindig is azon az állásponton volt, hogy van, amit az életben nem kell kipróbálni ahhoz, hogy az ember nemet tudjon rá mondani. Ha mégis megtette, akkor szembesülnie kell azzal az igazsággal, hogy aki a kábítószerre igent mond, az az emberhez méltó életre mond nemet - olvasható a Fidesz közleményében.

A Kendermag Egyesület eredetileg hat nagyvárosban demonstrált volna, de Nyíregyházán nem sikerült megszervezniük a gyűlést.

(MTI - HírTv nyomán)


Olvasói üzenet Debrecenből

E levelem gondolatébresztő kíván lenni a budapesti liberálisoknak drogliberalizáció-témában a debreceni események kapcsán.

Jeles médiapatkányunk, Orosz Jóska a reggeli Napkeltében debreceni polgártársaimat igen negatív színben kívánta feltüntetni, mert a drognépszerűsítési kampány ellen védekezve olyan eszközöket használtak (lapát, ásó, kapa stb.), melyet a magyar parasztok tisztességes munkaeszközként használnak a mai napig.

Bár tudom, hogy a magyar genetikai örökséget nem hordozó, de ideiglenesen hazánkban állomásozó népcsoportok ezen eszközök ismeretében jelentős hiányosságokkal küzdenek, mi több, ezek használatában igen komoly ambíció- és akaratdeficitre tettek szert itt tartózkodásuk során, mégis úgy gondolom és üzenem nekik, hogy ezen eszközök nem az Antikrisztustól valók.

Ezen eszközök, a szóhoz hasonlóan sokféleképpen használhatóak jó és rossz célokra is. Használatuk bemutatóját tizenkét évesen volt alkalmam megtekinteni egy azokat mesterien forgató hajdú-bihari cigánycsalád bemutatásában, némi anatómiai ismeretterjesztés mellett, mely keretében az emberi emésztőrendszer kis része (bél, vese) is a bemutatásra került. Ezen okulva és látva az eszközök hatékonyságát én is rendszeresen tartok ilyen eszközöket az autómban, bár általában csak úgy használom azokat, ahogy a rossz szándékú magyar parasztoktól tanultam, azaz rendeltetésszerűen.

Hogy visszakanyarodjak az eredeti témámhoz, egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy e téma debreceni polgártársaimnál kiverte a biztosítékot. Hiszen ha józan ésszel átgondoljuk, az olyan eszközök népszerűsítése, ami nem csak hogy nem egészséges de még kifejezetten káros és egészségtelen is, nem feltétlenül etikus cselekedet. Főképpen ha annak vetületeit is megvizsgáljuk.

Nem gondolom, hogy kellene népszerűsíteni az alkoholfogyasztást vagy a dohányzást, sőt, ezeken a területeken is komoly tennivalóink lennének. Bár a kormányunk, mely valószínűleg nem értünk dolgozik, az ezen termékekből származó adóbevételeket valószínűleg kevesli és jó üzletnek tűnik az esetleges legális drogterjesztésből származó többletbevételek elosztása, főképpen egymásközt. És ha jobban megvizsgáljuk a dolgot, az is kiderül, hogy tulajdonképpen ellenérdekeltség van ezügyben!

Miért is? Mi szeretnénk a társadalom egészségét megőrizni, tehát egészséges és boldog utódokat kívánunk hátrahagyni, ők viszont ezen keresztül szeretnének további pénzeket kiénekelni a zsebünkből. Valószínűsítem, hogy ez a cinikus csürhe (beleértve John Emesét is) már a drogdílerektől is irigyli a bevételeiket, arra is szeretnék a kezüket rátenni. Ezért szeretném a dílerek figyelmét is felhívni a változások veszélyeire, mert amikortól az SZDSZ véghezviszi irányú elképzeléseit, ebben az üzletben „Ő” lesz a keresztapa, aki igen jelentős bevételekre számithat, a kicsik pedig eltűnnek a süllyesztőben.

Az eredmény tehát úgy nézne ki, hogy az állam zsebre teszi a drogból származó adóbevételeket, rohadtul fognak sajnálkozni a drogos, vagy annak elvonási tünetei kapcsán keletkezett balesetek miatt, behajtják rajtunk a drogosok gyógykezelésére szükséges pénzeket és itt hagynak bennünket egy csomó függő, lelki nyomorult gyerekkel akik a magyarországi jövedelmi viszonyok mellett töredékét sem fogják tudni megkeresni a szenvedélyük árának, így majd mi finanszírozhatjuk a minimál-nyugdíjunkbol a bódulatot. Aki látott már drogelvonások miatt dühöngő embert, az felismeri a veszélyt.

Persze tudjuk, hogy a jelenség itt van, létezik, a várva várt „nyugati” populáris kultúra árnyékaként itt a drog is, és nem dughatjuk a fejünket a homokba, azonban bocsáttassék meg nekünk, ha a rosszat rosszként kezeljük még ha megszokott is lassan a jelenség, Bocséttassék meg azért is, mert szeretnénk olyan utódokat, akik döntéseiben nincs jelen a bódulat és azt genetikai, vagy szokás-örökségként nem hagyományozzák utódaikra.

És itt utalnék ismét azokra a csúnya kéziszerszámokra, amivel a magyar paraszt nem csak drogtüntetést oszlat, hanem a földet műveli, azt a földet, melyben többek között jó szőlő és ezáltal bor is terem, mely bor igencsak bódít, de annak normális fogyasztása még egészséges is lehet, ha kereskedővérű elemek nem piszkálnak bele.

Az ideiglenesen hazánkban állomásozó népcsoportoknak pedig az az üzenetem, hogy amennyiben a jó viszonyt továbbra is fent akarják tartani velünk, kapaforgató magyar parasztokkal, tartsák tiszteletben az általunk immár több mint ezer éve kialakított normákat, ne akarjanak irányítani bennünket, és ne lopják, ill. ne csalják ki javainkat , és a kapa ismét rendeltetésszerűen fog dolgozni. A zéró toleranciáról pedig nem fejtenék ki véleményt.

„Mert hülyék azért nem vagyunk!”

Harcos üdvözlettel: MAGYAR PARASZT