Tisztelt Kuruc.infó!
Munkámból adódóan szoktam figyelni a pályázati felhívásokat és most akadtam erre a gyöngyszemre:
Zoom
Vérlázító, hogy megint majd' 2 milliárdot akarnak kiszórni a semmire! A Cigánysátor kudarca nem volt elég? Undorító, hogy erre költik az EU-pénzeket (vagyis a miénket) és nem valóban hasznos, munkát, felzárkózást elősegítő programokra!
"A cigányság saját pozitív önképének megerősödéséhez az egyik járható út, hogy a cigánysággal kapcsolatos tematika a lehető legnagyobb mértékben átkerül a szociális problémák kérdésköréből a kulturális identitás pozitívan elfogadott kérdéskörébe. Hosszabb távú cél, hogy a konstrukció keretében kialakításra kerülő Multifunkcionális Nemzetiségi - Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központ és további támogatandó színterek a nemzetiségi kultúra értékeinek megőrzését és a következő nemzedék számára átörökítését szolgálják: lehetővé téve a nemzetiségi önkormányzatiságból fakadó egyéni és közösségi jogok érvényesülését, a nemzetiséghez tartozók érdekeinek kifejezésre jutását, a saját nyelv ápolását és fejlesztését, a kulturális autonómia megvalósulását, a nemzetiségi hagyományok, tárgyi és szellemi kultúra megőrzését, valamint gyarapítását, az összetartozástudat erősítését, és mindezek átörökítését a következő nemzedék számára. "
„A” komponens: Dél-Dunántúlon a Multifunkcionális Nemzetiségi - Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központ kialakítása, illetve a további színterek létrehozása a szolgáltatások szélesebb körű elérésének biztosítása érdekében.
„B” komponens: Észak-Magyarországon, illetve Észak-Alföldön a felsorolt szolgáltatások nyújtásának biztosítása érdekében színterek kialakítása.
A "nemzetiség" újabban ezek szerint a nemzetrontók szerint vagy cigány vagy zsidó. Nincs más nemzetiség!
Ha regisztrálnak az NFÜ oldalán, akkor szépen, kulturáltan vagy kicsit erősebb hangon meg lehet fogalmazni az egyre inkább elnyomott magyar "nemzetiség" véleményt is. Ameddig nem törlik.
Az már csak hab a tortán, hogy a nyertesek tulajdonképpen már megvannak, ez az egész pályázat csak formaság. Ez kiderül a lehetséges "pályázók" felsorolásából:
„A” komponens keretében önálló pályázó vagy konzorcium esetén konzorciumvezető lehet:
· non profit korlátolt felelősségű társaság (GFO 572), amely
o állami és/vagy önkormányzati tulajdonban van,
o közhasznú tevékenységei között szerepel a roma kultúra megőrzése, népszerűsítése,
o az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakmai irányítása és felügyelete alatt végzi tevékenységét.
Ezek egyetlen szervezet számára teljesíthető feltételek. Azért ilyen rombolást, tolvajlást, lenyúlást és pofátlanságot a szocik sem mertek megengedni maguknak!
Üdvözlettel,
egy olvasó