Tisztelt Szerkesztőség!
Sokszor és nagy kedvvel olvasom lapjukat, mert szeretem, ha a dolgok úgy vannak kimondva, ahogy és akikkel valójában történtek. Ennek alapján fogalmazódott meg a gondolat bennem, hogy megosztom önökkel azt, ami a múlt vasárnap esett meg az én kisfiammal.
Történt ugyanis, hogy az én kisfiam és két barátja elhatározták, hogy a vasárnap délutánt izgalmasabbá teszik egy kis mozilátogatással. A gyermekeinkről tudni kell, hogy aktív sportrolók, az FTC U-15-ös futballcsapatának tagjai, jó tanulmányi eredményekkel. Mindannyiuk jól öltözött, jó családi körülmények között élő kisfiú, ami sugárzik is belőlük. Valószínűleg ez szúrhatott szemet annak a négy főből álló cigányhordának, melynek tagjai felfedezték fiainkat az 1-es villamos Rákóczi hídtól a Papp László Sportarénához tartó középső kocsijában.
Fél öt körül járhatott az idő, amikor ez a mocsok horda fölszállt a villamosra, és, ahogy gondolom, az apjuk tanította nekik, azonnal elkezdték levezényelni a minősített rablás bűncselekményét. Gyermekeinket a kapaszkodó korlátokhoz szorítva, természetesen a rugós kést megvillantva, értékeik azonnali átadására szólították fel őket. Amit szerencsétlenek remegő lábakkal oda is adtak. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a telefonokat már nem tudták begyűjteni, mert a villamos idő közben már megállt a Papp László arénánál, ahol a mocskok leugráltak. Így csak készpénzt vittek magukkal.
Ekkor gyermekeink is leszálltak a villamosról, és ezután - az ő elmondásuk alapján - hosszú percekig csak bambultak egymásra, mert azt hitték, ez csak egy rossz álom. Pár perc múlva egyiküknek eszébe jutott, hogy csak kéne szólni a rendőröknek. Így is tettek. A rendőri intézkedés korrekt volt, pár perc múlva a helyszínen voltak. Az egyik rendőr el is indult forró nyomon az egyik kis focistával a metró irányába, amerre a fiúk elszaladni látták a hordát. Ekkor ütközött a forró nyomos felderítés akadályába a BKV egyik agyoniskolázott biztonsági őre személyében.
A rendőr ésszerűen azt gondolta, megkérik a biztonsági szolgálatot, hadd nézzenek bele a metró belső kamerarendszerébe, hátha a gyermek felismeri a támadókat valamelyik állomáson. De az őr megtagadta ennek a lehetőségét, és ezzel az ügy gyors lezárását is lehetetlenné tette.
Egyelőre itt tart az ügy, feljelentések megtéve, mi pedig várjuk a folytatást. Remélem, meglesznek a mocskok, és nem ússzák meg büntetlenül. Mert ha ezek 16-17 évesen ilyesmit csinálnak retorziók nélkül, ki tudja, később mire lesznek képesek. Talán majd embert is ölnek...
Tisztelettel,
NL