Kedves Szerkesztőség!
Nem osztom ezeket az egy kaptafára gyártott, egy karmester által vezényelt al-kaidás híreket, bár tudom hogy Önök sem azzal a céllal közlik, hogy riogassák az embereket.
Mióta kifulladni látszik a hosszú hollókoszt legenda, egyszerűen gyártani kellett egy másik mítoszt. A haszonélvezők ugyanazok.
A 2001. szeptember 11-i önrobbantás óta ez a terrorista mese ural mindent, a párt és média emberei már úgy is ejtik ki ezt a szót, mint a kacsintós gyilkos: „szocista-imprlista”, vagyis terista. A politikusok tea közben, az EP-ben, bármilyen témájú nyilatkozatban (pl. gyermekéhezés, a cetek várható vándorlási iránya, vagy a várható időjárás) véletlenül sem felejtik el megemlíteni a témát.
Hetenként felröppentik, hol Anglia, hol Franciaország, most meg Németország. Amikor már mindenki unni fogja, majd jön Magyarország és Bulgária, mint „fejlett demokráciák”, a terrorizmus célpontjai. A lényeg, hogy a lakosság (nem nemzettárs!) bokáig járjon saját ürülékében, és a kaftános karvalyok folytathassák a szabadrablást.
Tehát sajnos tartok tőle, hogy a hír nem igaz.
Tisztelettel:
M.T.