(Ez az olvasói levél először február 2-án jelent meg hírportálunkon. Albi méltó búcsúztatására most ismét közöljük.)
Szevasztok Kurucok!

Sokakhoz hasonlóan én is csak mostanában váltam olvasótokká, kár, hogy előbb nem hívták fel figyelmemet a honlapotokra. Rögtön egy kis „helyi színessel” járulnék hozzá a honlapotok tartalmához, egy elég érdekes történettel, amiről most már Kecskemét szerte beszélnek az emberek. Egy öreg komcsitól hallottam, mivel azonban régi szomszédom, hiszek neki. Eddig nem politizáltam - bár ostoba módon az MSZP-re szavaztam -, de ez a sztori nálam is kiverte a biztosítékot:

Január 14-én összegyűltek az öreg komcsik Kecskeméten a nyugdíjas klubban a szokásos klubdélutánjukra, ahol a nőegylet is találkozni szokott. Úgy tudták, hogy Takács Albert igazságügy-miniszter látogat el hozzájuk, hogy előadást tartson nekik. Abban nem is volt hiba, ahogy a hatalmas haját dobáló, félnótásnak kinéző miniszter megérkezett, nagy örömmel köszöntötték. Azt azonban már furcsának találták, hogy a szervezők a miniszter megérkezése után zártkörűvé nyilvánították a klubdélutánt. Mindegy, nem nagyon gondolkoztak ezen tovább, de azon aztán végképp kiakadtak, hogy Takács után nem sokkal betoppant a rendezvényükre a Bács-Kiskun Megyei Bíróság elnöke is azzal a figurával, aki állítólag a büntetőügyekben a helyettese.  Ez már annyira nem volt frankó, hogy sokan megdöbbenésüknek is hangot adtak, ugyanis az öreg szerint - aki elmesélte a sztorit – nemhogy bíró, de egyáltalán ilyen magas beosztású bírósági vezetők, miniszter meg pláne nem tisztelte meg  eddig soha a nyugdíjas klubot, amióta csak megalapították azt.

Tudjátok, milyenek az öregek, ha felkeltik az érdeklődésüket, akkor utánajárnak mindennek. Az én tatám is így tett, és kíváncsian körbedöngicsélte a nagy potentátokat, akik azonban baromi udvariatlanul félrehúzódtak egy sarokba, és úgy látszott az öregek számára, hogy valami oltári fontos dologról beszélnek.

És most jön a lényeg! Képzeljétek el, hogy addig-addig kagylózott az öreg, amíg legnagyobb döbbenetére azt hallotta, hogy az urak a Zuschlag-ügy elsimításáról dumálnak, a miniszter azzal győzködte a bírósági vezetőket, hogy a Zuschlag-ügy semmiképpen nem érheti el a Gyurcsányt. Takács arra kérte a bírósági vezetőket, hogy olyan bírót jelöljenek ki, „aki a rendszerünkkel lojális, és úgy vezeti a tárgyalást, hogy Gyurcsány és köre nem kerülhet a büntethetők közé.”

Szép, mi?! Azért ez már nekem is sok, hogy mire képesek az általatok szerintem jogosan szocionistáknak nevezett, bennünket tényleg kiirtani akaró gazemberek.

Azonban még mindig nem volt vége a mocskos alkudozásnak, hiszen az öreg szerint arról is szó volt a nagy sutyorgásban, hogy ki legyen a Bács-Kiskun Megyei Bíróság következő elnöke. Azt már mások tették hozzá, akiket az öreg azokból a körökből ismer, hogy a bírósági elnöknek ezt a nyugdíjas klubban jelenlévő helyettest akarják jelölni, aki pszichológiai kezelés alatt áll, és mindenki tudja a bíróságon, hogy elmebeteg. Az alku az volt, hogy akkor nevezik ki ezt a pasast a bíróság élére, ha garantálja, hogy Zuschlag és bandája a Gyurcsány, valamint a miniszterei és államtitkárai nélkül viszi el a balhét, őket nem sározzák be, nem hozzák képbe a bírósági eljárás alatt.

Jó, mi? Erre varrjatok gombot, Kurucok! Tehát a saját egyszerű nyelvemre lefordítva ez azt jelenti, hogy akármilyen elmebeteg ez az ember, a bíróság elnöke lehet, ha elsikálja a Zuschlag-ügyet, börtönbe vágja a kis köcsögöt és enyves kezű bandáját, de kimenti a szintén őrült Gyurcsányt és maffiáját a börtönből. Ezek a kommunisták tényleg mocskos, alávaló gazemberek, azt azért nem gondoltam volna, hogy erre is képesek. És pont az öregek előtt, azokat félrevezetve, becsapva, a nyugdíjas klubdélutánt használják fel egy ilyen aljas alku megkötésére? Emberek ezek egyáltalán? Mentik a tetveket, akik kilopják a szemünket? 

Persze Kecskemét szerte tudják - így én is tisztában vagyok vele -, hogy az „elnök úr” párttitkár volt, sőt a munkásőrségben is részt vett a régi Kádár-rendszerben, nyilván ezért „jó és megbízható elvárs”, de azért ami sok, az sok. Miért nem takarodnak már el ezek a gazemberek az első vonalból? És hogy van az, hogy egy igazságügy-miniszter arra vetemedik, hogy a bírósági elnökkel és annak helyettesével ilyen alja mutyizásba kezdjen egy nyugdíjas klub színfalai mögött?

Bár egyszer már ezekre a rohadékokra szavaztam, mert hittem nekik, még egyszer nem követem el ezt a hibát. 

Barkóczi Imre
Kapcsolódó: