Vizsgálja az Állami Számvevőszék (ÁSZ), hogy a MÁV megfelelően gazdálkodott-e a kezelésében levő állami vagyonnal. A vasúthatóság elnöke szerint 1993 és 2006 között a vasúttársaság 2000 milliárd forintos tőkevesztést szenvedett el, és ezek az adatok az ÁSZ-tól származnak.
A MÁV Zrt. vagyonvesztése 1993 és 2006 között mai árakon meghaladja a kétbillió, azaz kétezermilliárd forintot. Ez az összeg a tőkepótló rendkívüli támogatások, illetve az elvesztett tőke összegeként értendő – mondta el Antal Dániel, a Magyar Vasúti Hivatal elnöke egy lapinterjúban. A Magyar Nemzet kérdésére – honnan származik ez az adat – az elnök közölte, hogy az Állami Számvevőszék több jelentésben vizsgálta a magyar vasúttársaság tőkevesztését, ezekből a jelentésekből jutott a Magyar Vasúti Hivatal (MVH) a fenti eredményre. Antal azt is elmondta, hogy az MVH ismeri az ÁSZ jelenleg folyó vizsgálatát ahhoz a vasúthatóság is eljuttatta a maga észrevételeit, számításait.
A lap kérdésére, vajon hová lett a kétbillió forintnyi összeg, Antal Dániel azt válaszolta, hogy ezt ma már, visszamenőleg szinte reménytelen kideríteni. Ennél fontosabbnak vélte, hogy a jelenlegi fejlesztések nem megfelelő szakmai keretben zajlanak a MÁV-nál, a rendelkezésre álló uniós pénzeket nem a legfontosabb, a legszükségesebb és a legjobb célokra költik el. A MÁV nem használta ki teljes körűen azokat az anyagi lehetőségeket, amelyek az uniós támogatások felhasználása során adódtak.
(HírTV)

Kedves Kurucok!
Ehhez a hírhez kapcsolódva gondolatébresztőként írom soraimat, valamint állampolgári engedetlenségi felhívást szeretnék közzétenni, miszerint innen kezdve nem vagyok hajlandó semmiféle adót fizetni, a közlekedési szolgáltatásokat is ingyen fogom a továbbiakban igénybe venni, mindezekért egy forintot sem fizetek addig, amíg ilyen hírek látnak napvilágot, és valódi rend nem lesz ebben az országban, eltakarítva ezt a mocskos söpredéket az antalli idők politikusaitól gyurcsányiig.
Ugyanis ha kétnaponta derülnek ki ehhez hasonló arcátlanságok, közben pofátlanul vámot, adót, illetéket, stb. söpörnek be tőlünk azért, hogy ők mindezt „hazavigyék”, miközben tudjuk, érezzük: milyen „nagy a jólét” – döntöttem: birka módon nem fizetem tovább a politikusok apanázsát. Aki ezzel egyetért, lehet csatlakozni!!!
(Emlékeztetőül: a Számvevőszék a repülőtéri privatizációs pénzeket a mai napig sem találja sehol. Ezt is „hazavitték”!)
Tisztelettel: Engedetlen