Közeleg az SZJA 1% adófelajánlások határideje… Igen, fontos, hogy rendelkezzünk a befizetett adónk eme része felől - ellenkező esetben Gyurcsány és társasága zsebében landol ez a pénz is (fejenként átlagosan 5-10 ezer forintról van szó). 
Azonban nem árt tudni, hogy számos alapítvány mögött valójában egy izraelita tulajdonú cég, a SAZ Dialog Agentur Kft. áll, amely "nonprofit direkt marketing" címen bezsebeli a pénzek 90, egyes esetekben 95%-át. (A Kuruc.info korábban elsőként közölte a részletes tényfeltáró cikket: Izraelita kézbe kerül a jótékonysági adományok 95%-a - http://kuruc.info/r/39/14781 )
Hova NE adjuk tehát az 1%-ot?
- Down Alapítvány

- Williams Szindróma Alapítvány

- Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány

- Greenpeace

- Négy Mancs Alapítvány
(ez utóbbi ráadásul hamisan hirdeti magát, miközben egy állatmenhelye sincs!)
Ezek tehát SAZ ügyfelei a cég honlapjáról szerzett információk alapján. (Kuruc.info megjegyzés: a leleplező Kuruc.info-cikk hatására a Magyar Rákellenes Liga felmondta a szerződést a SAZ-zal, ezért őket levettük a fenti szégyenlistáról. Szintén a Kuruc.info-n való megjelenést követően a SAZ pedig levette honlapjáról az ügyféllistát, előbb ugyanis a Down Alapítvány, majd a Piros Orr követelte ezt.) Mégegyszer fontos hangsúlyozni, aki nekik juttatja az személyi jövedelemadó 1%-át, az közvetlenül egy gátlástalan, vérszívó, idegen érdekeltségû multicéget támogat.
Aki teheti, hívja fel erre az ismerősök figyelmét! Szabjunk gátat közösen az élősködés eme formájának!
G. Kamilla
Másik olvasó: Cikketeket kiegészítve javaslom a listára felvenni a Gyermekrák Alapítványt is, amely azon kívül, hogy a befolyt milliárdokkal egyáltalán nem tud elszámolni - illetve nem nagyon akaródzik neki - töredékét költi a megjelölt célokra, viszont 100 milliókat mûködési költségekre.
K. D.
Ahova viszont adhatjuk
De például jó szívvel adhatjuk 1%-unkat a Nemzeti Jogvédő Alapítványnak (adószám: 18446081-1-05), a Hatvannégy Vármegye Alapítványnak (adószám: 18467626-1-06) vagy a Jobbikhoz köthető Kollégum a Jövőért Alapítványnak (ezzel a szeptembertől megyénként induló Attila Király Népfőiskola költségvetéséhez járulhatunk hozzá, az alapítvány adószáma: 18072574-1-41).
Kuruc.info