TISZTELT CREDIGEN BANK!
Mélységesen meghatott az Önök hihetetlenül „önzetlen” ajánlata, miszerint ha bármilyen anyagi nehézségem adódna, azonnal és fáradság nélkül hozzáférhetek az Önök által nekem biztosított 130. 000 Ft összegû hitelhez!
Borzasztóan megható a jólelkûségük, főleg azokban az időkben, amikor az ország jelentős hányada anyagi nehézségekkel és az eladósodás következményeivel küzd! Örömmel tölt el, hogy olyan időszakban „erőszakolják” a lakosokra, és így rám is, a pénzüket, amikor a hitelfelvétel nem kényelmi megoldás, hanem létszükséglet.
Elhiszem és megértem, hogy önöknek ez a feladatuk, a munkájuk, hisz ebből élnek, nem is akárhogy, mert ha a mai gazdasági helyzetben másnak nem is, de a bankoknak biztosan piszkosul jól megy!
Biztosan sokan vannak, akik beugranak az önök „jólelkûségének”, vannak olyanok is, akik sajnos tényleg nem tudnak más kiutat a szegénységből, csak a maguk által biztosított (uzsorát) hitelt, amit, ha a szegény magyar melós nem tud visszafizetni, akkor visznek mindent a feje fölül. Szép Önöktől, hogy aktívan részt vesznek a szegénység elleni harcban, de tényleg!
Tudom, maguknak ez a munkájuk, ebből élnek.
Egyik előző levelükben megemlítették, hogy kiemelkedő ügyfél vagyok és ezért „jutalmaznak” meg ezzel a hihetetlen, kecsegtető hitelajánlattal! (Tudják, ég a pofám, hogy egy szaros személyi számítógépre hitelt kellett felvennem…), de, ha már kiemelkedő ügyfél vagyok, mert minden csekket időben fizetek, akkor jutalmazhatnák az embert, mondjuk egy olyannal, hogy elengednek egy, vagy kéthavi részletet. Ami a bankoknak nem összeg, viszont én igazán örülnék és emberhez méltó gesztusnak tartanám, mert a mai gazdasági helyzetben bizony ez a pár ezer forint is nagy segítség az egyszerû embernek!
Nem, ehelyett maguk még nagyobb adósságba akarnak kergetni, nem számít ha tönkremegyek, csak vegyem meg az önök pénzét!
Mélyen „tisztelt” CREDIGEN bank, ne sértődjenek meg, de nem kérek az önök pénzéből, ezért határozottan megkérem önöket, hogy töröljenek engem abból az adatbázisból, ami alapján küldözgetik a „zaklató” leveleiket!
Egyelőre örülök annak, hogy meg tudok élni hitel nélkül is, ami sok honfitársamról sajnos nem mondható el!
Hitelem hátralévő részét természetesen továbbra is tisztességesen visszafizetem, de miután „hitelmentessé” válok, biztosan kijelenthetem, hogy Önöktől pénzt nem fogok a továbbiakban igényelni (és remélem, hogy nem ezért fognak csődbe menni)! Megpróbálok kétkezi munkából megélni!
Megértésüket köszönöm:
F. B.

T. Olvasó!

Velem ugyanezt csinálták. Tömény aljasság. Egyetlen módon lehet megszabadulni tőlük: azonnal feljelenteni a Credigen-t a PSzÁF-nál és a feljelentés másolatát is megküldeni nekik.

A PSzÁF formailag eljár ellenük, mert amit tesznek, reklámzaklatásnak minősíthető.
Engem csak ilyen lépés után, de akkor azonnal kivett a Credigen a regiszteréből.
(A feljelentés alapja: a hitelfelvételkor a cím és adatok megadása nem jogosítja fel a bankot arra, hogy reklámszemetet küldjön az ügyfelének.)

Üdvözlettel
Homoki Géza