Adjon az Isten, kedves Kurucok!

A mellékelt pótdíjfizetési felszólítást a Pesti Központi Kerületi Bíróság épülete közelében rakták egy gépkocsira a buzimenetet szétzavaró fiatalok tárgyalásainak időpontja alatt.
A jármű tulajdonosa épp egy családtagja (közeli rokona az egyik fiatal, aki tojásokkal sorozta meg a deviáns aberráltakat) perére igyekezett, miközben a cionista előírásoknak (vesd össze: Süss Oppenheimer útkoncessziója) megfelelően parkolójegyet váltott és helyezett el autóján.

A felszólításon jól látható, hogy 12.10 perckor (!) pótdíjazták a 12.54 percig (!) érvényes parkolójegye ellenére.
A Centrum Kft. azóta is zaklatja felszólításaival az illetőt.

A dolog pikantériája, hogy az ekkor már három napja őrizetben raboskodó fiatal, akit a pótdíjazás időpontja után nem sokkal jogerősen felmentettek a garázdaság vádja alól, most vaskos kártérítési pert készít elő a rendőrség ellen, és - mivel láthatóan a tettek embere - komoly lépéseket tervez a rokonát zaklató parkolócég ellen is. :)

Centrumék most ismét alaposan melléfogtak...

Szebb Jövőt!

Cs. L.


Kedves Kurucok!
A cikket olvasva eszembe jutott, hogy néhány hónappal ezelőtt egyik ismerősömtől megkaptam a Centrum Kft. egyik belső utasításának egy bescannelt példányát. A dokumentum 2002 májusában készült, de a helyzet azóta sem változott ilyen téren, sőt, romlott. Most, hogy aktuális lett a téma, úgy gondolom, érdemes lenne kitenni az oldalra.
Az olvasottakon joggal háborodhat fel akárki, hisz ez a cég törvénysértésre buzdítja az alkalmazottait. Példának okáért itt egy nagyszerű mondat a szövegből: "Kérjük a Kollégákat, hogy az eddig megszokott módon azon gépkocsik adatait is gyűjtsék össze, akik a fizető övezeten kívül, de annak határától legfeljebb 500 méteren belül parkolnak." Még ennyivel sem elégedtek meg, lásd az utolsó előtti, 3 soros bekezdést!
Ez már több, mint felháborító. Nem elég, hogy a semmiért pénzt szednek, hanem még jogtalan bevételre is szert akarnak tenni. Egyébként joggal merül fel az egyszerű ember fiában a kérdés: milyen jogon szed egy XY Kft. pénzt annak a területnek (utcának) a használatáért, ami a KÖZ tulajdona? Még a nevében is benne van, hogy KÖZterület, tehát mindenkinek joga van használni, ha egyszer már pártunk és kormányunk is sarcol minket, nem kicsit, nagyon.
(Olvasónktól)

Üdv, Kurucok!
Egy kis adalék a Centrum kft.-hez, ami magyarázattal szolgálhat arra, hogy nekik miért szabad egy kicsivel többet.
A tulajdonos papája Rákosi Mátyással együtt érkezett haza a szovjetektől, akit '56-ban lelőttek (nem az oroszok).
Kádár elvtárs a család barátja volt, minden évben személyesen tette tiszteletét a papa halálának évfordulóján.
A tulaj testvére ÁVHorn körül szokott előfordulni külker ügyekben, de ezzel még nem ér véget a családi saga, mert láss csodát, az unokaöccse meg fideszes képviselő!                                                                          

Szebb Jövőt!  

sobri '08

Kedves Kurucok!
 
Valamikor 15 évvel ezelőtt komolyan foglalkoztam nagygépes (nem PC) környezetben számítógépes programozással, az összes akkori nyelvet ismertem (Pascal, cobol, basic, assembler, stb.), s bár azóta más műszaki területre sodort az élet, bátran ki merem jelenteni, egy olyan rendkívül primitív 100-200 soros programot ma is össze tudnék kalapálni, amely egy parkolási rendszerbe beérkező – parkolóőrök által nyomkodott – kézi készülék beküldött adatait feldolgozza, kiértékeli és fizetési felszólítást nyomtat.

 
Ezért is meglepő számomra, hogy a szoftver, melyet feltételezésem szerint megvizsgáltak hivatalosan felügyeleti szervek, majd engedélyeztek, hogyan engedhet ilyen fatális hibát, hogy a bírság megállapításának ideje előbb van, mint az engedélyezett időintervallum vége?
 
Ez egy egyszerű összehasonlítás kérdése egy programsorban, egy feltétel megvizsgálása, amennyiben a beviteli oldalon (parkolóőr, népszerű nevén szürke patkány) bírságolási nyugta nyomtatási igény van és ennek ideje kevesebb mint a lejárati idő, a kimeneten (display) egy hibaüzenetet jelenítek meg, pl. „nyomtatási kérését elutasítom, parkolás jelenleg még jogszerű".
 
Itt – ismerve a Demszky-csürhe gátlástalan, maffiás tevékenységét – megint csak arra gondolhatunk, véletlenek nincsenek. Csakis szándékosság állhat a háttérben, arra apellálva, sokan elsiklanak a feltüntetett adatok felett, vagy egyszerűen nem veszik fel a harcot a Judapestet markukban tartó zsidó bandák ellen.
 
Üdvözlettel:
M.T.
 

Tisztelt Főkuruc!

Legyen szabad nekem is megosztanom egy centrumos parkolós történetet a nagyérdeművel.


Feleségem, ki tudja, miért, de eltett januárban néhány parkolócetlit. Értsd: nem dobta ki. És láss csodát: 2 hónappal később érkezett egy felszólítás pótdíjfizetésre: Ön ekkor és ekkor itt és itt parkolt, nem váltott jegyet, fizessen.

A döbbenet az volt, hogy a megkeresett parkolójegy érvényességi idején belüli időpont szerepelt a megbüntetés időpontjaként.

Gyors jogsegély egy jóbarát ügyvédtől: "Tamáskám, ne érje el az ingerküszöbödet! Ha fizetési meghagyás jön a bíróságtól, küldj át mindent nekem..." Egy előre megnyert per neki jó munka.
Gondolom, a Centrum jó kis munkadíjat fog neki fizetni. Pont amennyit kiszámláz. Hogy a parkolóőrt megdicsérik-e azt nem tudom. Biztos meg kellett lennie az aznapi büntetésnek és minden "szemét" autós vásárolt jegyet...

A tanulság: tényleg félre kell tenni 1 évre a parkolójegyeket. A legújabb jogi szabályozás szerint már csak egy évük van behajtani. Az nem ok az ellentmondásra, ha azt mondjuk: Én mindig veszek jegyet. Meg is kell mutatni.

Tisztelettel:
Varga Tamás