Olvasónk írja:
Idén első alkalommal rendezik meg a Téglás Feszt nevű rendezvényt a Hajdú-Bihar vármegyei Tégláson. Az eseményt a tizenéves múltra visszatekintő gulyásfesztivál nem épp méltó utódjaként lehet említeni. Utóbbi egy kellemes hangulatú, családias rendezvény volt, amit a kormánypárti városvezetés egy 3 napos, minden elemével erősen túlzásokba eső, nívótlan, tehát tipikusan fideszes rongyrázássá változtatott. Ami leginkább megbotránkoztat sok helyit, hogy egy gyakorlatilag cigány kisebbségtől mentes (0,6% vallotta magát cigánynak a 2023-as népszámlálás adatai alapján, azonban itt egy növekvő tendenciáról beszélhetünk) településen mi szükség szombaton, az esemény fő napján 6-8 darab színvonaltalan cigány fellépőt hívni, amire természetesen előbújik a környék összes rejtett erőforrása, hogy jelenlétükkel rombolják a városképet szeretett településünkön.
Zoom
A dolog pikantériáját az adja még, hogy a rendezvény főtámogatója az Európában elsőként Debrecenben üzemet létesítő Semcorp kínai akkuipari vállalat. Megfigyelhető jelenség, hogy a gyarmatosítók rátelepszenek egy-egy környékbeli eseményre, támogatva azt, így növelve az elfogadottságukat, ilyen volt például a debreceni Campus fesztivál, vagy a nemrég megrendezett virágkarnevál.
Erős a gyanúm, hogy összefüggés van a kínai cég nevének feltűnése és a közelmúltban felépült idősek otthonának beharangozott, majd mire elkészült, lakásokká nyilvánított (végsősoron kimondhatjuk: munkásszálló) kínai felvásárlása között.
Pedig az áprilisi választáson minimális többséggel újraválasztott városvezető egyik kampányígérete az volt, hogy amíg ő a polgármester, nem lesz munkásszálló. A videót, melyben ezt mondta, azóta eltávolította.
Zoom
A demokrácia "nagyszerűségét" dicséri, hogy egy ilyen embernek lehetősége van közfeladathoz jutni, és a korszellemről is sokat elmond, hogy akár egyetlenegy szavazat is kapott.
Zoom
A környék politika helyzetéről egy olvasótársam kiváló összegzést készített Kiszáradhat a hajdú-bihari narancsliget? címmel a választások után. Igaz, ebben a cikkben csak egy rövid említést tett Téglásról, azonban erre a 2019-ig mindig független vezetésű településre is egyetlen ciklus alatt ugyanúgy begyűrűzött a kormánypártra jellemző összes negatívum. Nincs hiány túlárazott projektekből, kétes minőségben elkészült látványberuházasokból, alpolgármesteri címmel meg ezzel-azzal megvett képviselőkből, az általános iskola elcigányosítása épp most van folyamatban, az öntudatra való ösztönzés helyett nagyban zajlik az emberek elbutítása.
Jól mutatja az emberi minőség alászállását, hogy akadnak, akik például a fent említett rendezvényt is egyfajta fejlődésnek tekintik.