Úgy tűnik, mostanra összeáll az eddig nem teljesen érthető dolgok eredménye. A parlamenti rablóbanda a legnagyobb válság közepette is nyugodtan eljátssza bohózatát, ami sajnos ide le a néphez, már tragédiaként fog megérkezni.
Bizonyára sokan észrevették, hogy az elmúlt hónapokban a SZDSZ-en kivül csak egyetlen pártnak volt kedve és tőkéje országos plakátkampányhoz. Nem, nem az MSZP-nek, nem a Fidesznek, hanem az MDF-nek. Éppen neki, igy választások előtt bő egy évvel, belső feszültségekkel terhelve. Mit számit a pénz egy törpepártnál... Vagy jó helyen kalapozott Ibolyka? Megtalálta a megfelelő szponzorokat? Olvashattuk úton-útfélen, hogy az MDF állja a szavát, eltörölte a „haláladót” és most „nincs idő mellébeszélésre”. (stb.) Tehát tudja meg mindenki, az MDF becsületes, a párt az emberek mellett áll.
Miért is volt ezt ilyen fontos közölni választások előtt egy évvel? Hogy bevezessék az újabb bűvésztrükköt, Bokros Lajos reformnyuszi előhúzását a kalapból. Ugye senki nem gondolja, hogy Bokrosnak nem jók a kapcsolatai az MSZP-vel? Bokros nyilván nem olyan rossz stratéga, hogy ok nélkül a nevét adja egy olyan MDF-hez, ami látszólag a Parlamentbe sem lesz képes önerőből bejutni. Ráadásul, ha már igy kialakulni látszik az MDF-MSZP-SZDSZ szerelmi háromszög, akkor megkockáztatna egy ilyen Gyurcsánybosszantó „ja, kitúrnám a Ferit a posztjáról” elszólást? Ugyan már...Bokros nyilván látta a háttér sztorit is. Sőt, nem lepne meg, ha vele találta volna ki az MSZP-s vezérkar a dolgok menetét. Gyurcsánynak egyértelmű, hogy befellegzett, tisztára kellene valahogy mosni az egész MSZP-SZDSZ szennyest. Ezt sem MSZP-s, sem SZDSZ-es arccal nem lehet már megtenni, de nosza, itt ez a nyomorult MDF, használjuk már valamire. Ez ugye ellenzéki is, meg nem is, jobboldali is, meg nem is...
Ferivel már szóba sem áll az EU, ezért muszáj egy kifelé tárgyalóképes ember. Az MSZP-SZDSZ eljárja a násztáncot a kampánnyal megerősitett és patyolattá tett MDF-fel, ahol – hopp, mily szerencsés véletlen – épp most indult EP jelöltként egy Bokros Lajos nevű figura, akit – ha már ilyen jóba lettünk az MDF-fel, - akár meg is lehet tenni miniszterelnöknek. Bokrost nagyon sokan úgy látják az országban, hogy szigorú volt a csomagja, de azért rendbe tette az országot. Az idő sok mindent megszépit...
Aztán az egyenlethez még hozzá lehet venni a Reformszövetség nevű, semmiből hirtelen összeállt anyagcsomót is. Kellő utánajárással bizonyára szép és ellentmondásoktól mentes elmélet állitható össze az egészből. Aminek a végeredményét ugyan nem tudom, de hogy nem a magyar nép örömére hozzák létre, abban biztos vagyok.
(VJack)
Ui.: Ez nyilván csak egyfajta olvasata a mai Bokros-bejelentésnek. Az is lehet, hogy Bokros tényleg „csak” EP képviselő akart lenni és ez most kapóra jött az MSZP-nek. A következő hetekben talán tisztábban láthatunk.