Tisztelt Szerkesztőség! Egy ideje figyelemmel követem a Magyarok Szövetsége munkáját, még egy helyi szervezet vérkeringésébe is bekapcsolódtam. Már az elején is voltak kétségeim a szervezettel kapcsolatban, de eddig a pillanatig nem tudtam igazán eldönteni, hogy a radikális nemzeti oldal és a Magyarok Szövetsége közötti érezhető feszültség kinek a hibája, melyik félnek is van igaza. Ám most már, úgy érzem, tisztul a kép.

Tehát a lényegre térek. Most tudtam meg, hogy az EP-választások előtt a Magyarok Szövetsége burkoltan azt sugallta, hogy ne szavazzanak az emberek senkire, mivel egy képviselő sem írta alá a Társadalmi Szerződést. ( http://www.magyarokszovetsege.hu/content/tarsadalmi-szerzodes )
Eddig is attól féltem, hogy az MSZ a 2010-es választásokon önálló egyéni országgyűlési képviselőjeltötet indít, ezzel a nemzeti oldal szavazatait véve el, vagy pedig arra szólít föl, hogy ne szavazzunk senkire, így úgy döntöttem, várok májusig, akkor úgyis színt kell vallania a szervezetnek. De hogy ezt már megtették idén júniusban, erre nem is gondoltam.

Az egyik ok, ami miatt a Társadalmi Szerződés nem vállalható, az az, hogy az aláírónak a Magyarok Szövetsége céljaiért kell küzdenie. Na már most egy Jobbik vagy Fidesz vagy akármilyen párt képviselőjelöltje miért küzdene az MSZ céljaiért, amikor van a saját jelölő pártjának is egy programja? És a szavazók arra a programra szavaznak. És ami ezzel összefügg, a másik ok, hogy vajon hányan írhatták alá azt a Társadalmi Szerződést a megbízói oldalról? Ha a "100.000-es tagú" Magyarok Szövetségéből nem akadt 30.000, aki aláírásával támogatta volna a pártok eltörléséről szóló népszavazást, akkor ezt a szerződést hányan támogatták? Gyanítom, hogy 30.000-nél is jóval kevesebben. És ez a pár ezer ember, aki aláírhatta ezt a dokumentumot, hol van a Jobbik 400.000 ezres , vagy a Fidesz közel 2 milliós szavazótáborához? A képviselőjelölt inkább azt a maréknyi embert képviselte volna?

Nekem nagyon szimpatikus kezdeményezés a Szent Korona Alkotmány jogfolytonosságának visszaállítása. De tekintve azt, hogy a tömeg magunk mellé állításával ez az út nagyon hosszadalmas, és a közeljövőben ez nem is valósítható meg, pláne polgári engedetlenséggel, amikor Magyarországon egy sztrájkot sem tudunk normálisan megszervezni, akkor kérdem én, hogy addig is, amíg nincs kilátásban a történelmi alktotmányunk, és szavaznunk kell, miért buzdít arra a Magyarok Szövetsége, hogy maradjunk távol? Miért ne szavazzunk addig is a legkisebb rosszra, arra aki leginkább a magyar érdeket képviseli?

Ezek után sajnos várható az, hogy a Magyarok Szövetsége a jövő évi országgyűlési választáson is be fog kavarni.
Ne dőljünk be neki!

Üdv.: M.K.