Adjon az Isten!
Egy érdekes esetet szeretnék megosztani Veletek. Budapesten, az Egressy Gábor Szakközépiskolába járok, immár második éve. Szeretem a hazámat, és ez az öltözködésemen is meglátszik. Tavaly nem is volt belőle semmi gond, ám idén, a második héten az igazgató a folyosón megszólított, majd azt mondta, hogy a rajtam lévő pólót többé nem vehetem fel az iskolában.
A póló fekete, rajta Nagy-Magyarország képe és egy turulmadár, tehát semmi önkényuralmi jelkép. Egyébként az igazgatót Kőnig Sándornak hívják, köztudott róla, hogy zsidó (ha behív elbeszélgetésre egy embert, akkor nem felejti el megemlíteni), és még büszke is rá. Azt már kevesebben tudják, hogy az SZDSZ pénzeli. És ráadásul antimagyar is.
Tavaly a legelső ember, akit kirúgtak, egy bajtársam volt. Egy kisebb ügy miatt kellett távoznia, bár az inkább játszhatott közre, hogy nyíltan az igazgató szemébe mondta, hogy utálja a zsidókat. De térjünk vissza az én ügyemre.
Miután szólt, annyiban hagytam, elmentem az órámra. Másnap természetesen egy hasonló póló volt rajtam. Megint megtalált, és azt mondta, hogy tegnap már szólt, többször nem figyelmeztet. Mondtam, hogy rendben, majd ismét otthagytam. Ezután, ha meglátott, nem szólt. Ám ma megint megtalált, és azt mondta, hogy ezentúl nem fog békén hagyni. De többet nem is tehet ennél.
Mivel nincs a pólón önkényuralmi jelkép, vagy a nyugalom megzavarására alkalmas minta, ezért emiatt nem rúghat ki. Viszont roppant idegesítő, hogy csak azért pécéz ki magának, mert szeretem a hazámat. Természetesen ezután sem fogom lecserélni a ruhatáramat egy zsidó kedvéért. Azóta annyiban változott a helyzet, hogy az idő lehűlésével a bomberdzsekim is előkerült a szekrényből. Kíváncsi vagyok, mikor fog szemet szúrni neki az Árpád-sávos, nagy-magyarországos felvarró...
Sajnos több információm nincs az igazgatóról, viszont ha bárkinek birtokában lenne a lakcíme, és megosztaná velünk, esetleg meglátogatná pár ember, és elmagyarázhatná neki, hogy mivel jár, ha így folytatja.
Üdvözlettel,
egy olvasó
Róla van szó:

Név: Konig Sándor

Beosztás: igazgató

Tanított tantárgy: mérés

Iroda: B106

Telefonszám: 103

E-mail: konig@egressy-bp.sulinet.hu