Olvasónk levele:
Adjon az Isten!
Február 12-én Zalaegerszegen, a Ganz Ábrahám és Munkácsy Mihály Szakközépiskola és Szakiskola nevű tanintézmény Munkácsy Mihály tagiskolájában egy még fiatalkorú tanulólányt vertek meg szintén lány diáktársai.

A 16 éves lány az iskolában került összetűzésbe a többi diákkal. Társainak nem tetszett, ahogy hordja a táskáját, négyen nekiugrottak, egytől egyig "lányok", már ha lehet az ilyet lánynak nevezni. Nos, sikerült úgy megrugdosni a korcsoknak a lányt, hogy a vérzett a szája. A történtek után a kis szemetek egyből a vezetőség mögé bújtak, mondván, "önvédelem volt", és azt állították, hogy a lány "régóta provokálta" őket (a provokáció következtében való bántalmazás egyébként sem önvédelem - a szerk.).

Nézzük csak, egy körülbelül 50 kilós lánynak azért vérzik a szája, mert a másik négy korcs önvédelmet alkalmazott vele szemben, és talán rettegésben tartotta őket? Az intézmény folyosóin kamerák vannak, és egy tanár jelenlétében történt ez. A négy lány még mindig az intézménybe jár minden következmény nélkül, és még őket kell védeni?!

Én azért bízom benne, hogy az ilyen típusú erőszaknak - ahol már a lányok is négyen verik meg a másikat - nem lesz melegágya egyetlen középiskolai intézmény sem.



A képen a jobboldalon Lakatos Döniz, középen Cser Noémi, a baloldalon Székely Mercédesz.
Szebb jövőt!
Tóth Balázs