Adjon az Isten!
Egy rövid történetet mesélnék el, egy informatika órán történt ez az egész...

Microsoft Access táblázatkezelő-szerűséget tanultuk, s példának ork neveket (pl. Lagzi Lajcsi, Kolompár, Lakatos és társai) kellett beírni a táblázatokba. (Megjegyzem: jól mutat, hogy rács mögött ilyen neveket látok!)
Engem ez zavart, ezért közöltem vele a tanárral, hogy szívesen elvégzem a feladatot, de magyar nevekkel helyettesítem a benne szereplőket. (Tettem mindezt a Turul bolt egyik pólójában, amely Árpádot ábrázolja lovon.)
Aznap nem történt semmi különös. Másnap reggel azonban az osztályfőnököm azzal fogadott - égő vörös fejjel -, hogy adjam oda az ellenőrzőmet. Én értetlenül álltam a helyzet előtt. Mikor visszakaptam, a mellékelt beírás volt az benne.

Félek az április 16-ától, mert akkor holokamu napot ünneplünk az iskolában. Lehet, hogy akkor már nem intőt kapok, hanem lelőnek?
Szebb jövőt!

Krisztián


Olvasóink írják:
Tisztelt Igazgató Úr!
Tudomásomra jutott, hogy Ön igazgatói figyelmeztetésben részesíti intézménye azon diákjait, akik a magyar neveket egyenrangúnak érzik a más nemzetekre, etnikumokra jellemző nevekkel, és véleményüknek hangot is adnak. Úgy hiszem, azt nem kell ecsetelnem, hogy itt, az Egyesült Államokban, ahol én jelenleg élek, hasonló diszkriminatív cselekedetért nem csak elbocsátás lett volna a jutalma, hanem - és bocsásson meg - még jól pofán is verte volna egy-két szülő.
Továbbá úgy érzem, felvilágosításra szorul a szóban forgó szoftver, a Microsoft Access lényegével kapcsolatosan. A táblázatkezelő titka nem abban rejlik, hogy Kolompár Orbán neve szerepel-e egy-egy tábla fejlécében - a program ugyanúgy működik bármelyik névvel, tehát ha valaki úgy dönt, hogy Cohen Salamonka helyett Petőfi Sándort ír egy rubrikába, attól még a feladatot ugyanúgy tisztességgel elvégezheti.
Ha az előző bekezdés tartalmának értelmezésével gondjai akadnak, javaslom, kérdezze meg iskolája valamelyik informatika tanárát, szerintem szívesen felvilágosítják ezzel a bonyolult témával kapcsolatban, amit egyébként Önök az informatika érettségi részeként tesznek a diákok elé, ergo bármelyik diákja hozzáértőbben tudna állást foglalni az ügyben, mint Ön.
Tisztelettel:

Domonkos Antal

Illinois, USA

Kedves Kékesi György Igazgató Kolléga!
Már ne haragudj meg, de azt hiszem, én vagyok az idősebb, úgyhogy megragadnám a lehetőséget, hogy tegezzelek!
Látom, kissé elrugaszkodtál attól a talajtól, amelyet még mindig Magyarországnak neveznek, függetlenül attól, hogy ez neked tetszik-e, avagy sem. Ezt a Magyarországot manapság gyilkos cigány hordák terrorizálják, pusztítják, hazájukban teszik üldözötté a magyart. Példának okáért említeném meg Ózd-Farkaslyukat, Kesznyétent, Sajóbábonyt, Nyírmihálydit, Olaszliszkát... és még hosszan sorolhatnám. Nem érdemes ezen vitatkoznunk!
A kedves informatika tanár kollégád pedig - az országunkban dúló katasztrofális állapotok ellenére -, saját perverzióját kiélve, cigány nevekből összeállított feladatokkal borzolja a diákok lelki világát.
Erre te mit cselekedsz? A mellesleg teljesen jogosan tiltakozó diákodat fenyítetted meg ahelyett, hogy a kollégádat hívnád a szőnyeg szélére egy "baráti" beszélgetésre.
Bizony, kedves kolléga, pontosan ez - a következetes vezetőhöz teljesen méltatlan - reagálás és viselkedés nem engedhető meg, amelyet tőled most tapasztalhattunk!
Szégyellem, hogy olyan alakok, mint te, egyáltalán tanári diplomát kaphattak, nemhogy egy ilyen intézmény legfőbb vezetői pozícióját tölthetik be! Ugyanolyan szégyenteljes vagy, mint azok a csürhék, akik, emberi mivoltukból kivetkőzve, nem riadnak vissza 92 éves öreg nénik brutális legyilkolásától, s bárminemű aljas tettől a magyarsággal szemben. Szégyelld hát magad, s tedd meg az ilyenkor tőled jogosan elvárható lépést: miután bocsánatot kértél attól a diáktól, mondj le az igazgatói címedről és vonulj félre az oktatástól. Mert az olyan gazemberek, mint amilyen te is vagy, csak csalókká, kétszínű felforgatókká, rosszindulatú gyűlölködőkké nevelhetik nemzetünk ifjúságát! Ehhez pedig egyszerűen nincs jogod!
Végezetül igazságtalan, képmutató, magyarellenes ténykedésed miatt magyar pedagógus kollégák általi megrovásban részesítünk!
Szabó József

pedagógus és barátai