Agresszív, idióta vezető, hozzá nem értés magas fokon, büdös hús és lejárt termékek garmada. Ez a védjegye a mosoni Fő utcán található Tescónak. Tíz húst vásárlóból legalább kilenc vissza viszi a terméket, hogy büdös. A napokban például lejárt disznómájat kínáltak, ami ránézésre is öreg volt mint öreganyám. Olyan fekete mint a cipőtalp.
A fülem hallatára utasította egy kék ruhás az eladót, hogy a tálcás húst ki kell csomagolni és frissként eladni (ez éppen csibemell volt).
A vezető Klárikánk folyamatosan terrorizálja az alkalmazottakat, vevők előtt szégyeníti meg őket, oda nem illő hangon. Arról már ne is beszéljünk, hogy 30 perc kajaidő jár mindenkinek, amit le is dolgoztatnak a dolgozóval. A kérdés csak az, hogy megkapják-e, mert állandóan az az egy pultos szolgál ki.
Ez éves szinten, egy dolgozó esetében 1.5 millió forint plusz a Tescónak. A pultos egy 50 kilós nő, aki birkózik a nehéz húsokkal, a férfi eladó meg addig tejfölt rakodik. Ezekkel mikor fognak foglalkozni az illetékesek? Na nem a Tisztiorvosi Szolgálat Óvári emberei, mert azok le vannak fizetve. Különösen egy van köztük, aki nem csak a Tescóban, hanem a többi boltban is megmondja mire van szüksége, és aztán árulhatod a szart ameddig akarod.
A nagy Tescóban először az ügyfélszolgálatra megy, ha ki van készítve a boríték be sem megy ellenőrizni. Különös ismertetőjele: régimódi öltözködés, zöld Renault, mára már gondolom összekapart magának valami jobbat.
A mosoni Tesco Klárikája meg egy arrogáns, hozzá nem értő idióta, aki egy talpig becsületes nyugdíjas nénit lopással vádolt meg, és miután kiderült, hogy ő tévedett, még annyit sem mondott, hogy elnézést. Ebben nem csak az volt a csont, hogy a vevő nem lopott, hanem az is, hogy az elszámoltatásánál agresszíven egy olyan biztonsági őr segédkezett, aki bukott rendőrként ténykedett a boltban, és ráadásul szabadnapján egy másik áruházlánc termékeit fosztogatta.
Ezért azóta már be is csukták. A néni azóta is ettől szenved, nem tudja feldolgozni, hogy tolvajnak nevezték, hiszen életében egy kabátgombot sem vett el senkitől. A bolt egyébként jó lenne, azt leszámítva, hogy 50 Celsius-fok van mikor az ember belép, és az illatok helyett a büdös vágja orrba. A hűtést az orrom előtt slaggal próbálták érvényesíteni (vízzel locsolták az áram alatt lévő hűtőpultokat), aztán néhány vevőtársammal együtt az 5 centis vízbe tocsogtunk.
Azt hittem kacsaúsztatóba léptem. A hab a tortán, hogy szembe jön velem egy félmeztelen kancigány jégkrémet majszolva, és mikor az egyik eladó megkérte, hogy hiányos öltözékben és főleg fagyizva ne jöjjön be a boltba, jól pofon röhögte és azt mondta, „nekünk a Kárinéni megengedte”, és a biztonsági őr sem tehetett semmit. A lakók több alkalommal szóltak, hogy csütörtökönként még fél 12-kor is ténykednek a boltban, bár az 9-kor bezár. Lehet, hogy akkor címkézik át a lejárt termékeket? Arról már ne is beszéljünk, hogy a 15 méteres hentespultban egy női eladó futkározik mint pók a falon, egyszerre méri a nyers húst, a felvágottat és a sajtot. Ez ám a HACCP. Szóval mindezeket leszámítva tök jó a bolt, a legkisebb is számít, Tesco! Persze ez is hazugság, mert én voltam a legkisebb vevő és nem számítottam.
Kovács Béla volt vásárló, mosoni lakos
Pontosan így van. Ez nem is minden, én azért jöttem el onnan, mert nem bírta a gyomrom, hogy nap mint nap a lejárt termékek dátumait kellett hamisítani, az olcsó kolbászt drágának eladni, mert éppen friss volt és jól nézett ki. Ugyanez vonatkozik a virslikre is. Még a pékárukat is le kellett fagyasztani és napokkal később frissként eladni.
A húsokkal szintén ez volt a menet, ha szóltam, hogy büdös a hús, Klárikánk utasított, ”le kell mosni és eladni, itt semmit nem lehet kidobni, mert nekünk kell kifizetni”. Rendszeres volt, hogy a lejárt tálcás húsok a fagyasztóban landoltak, majd később kicsomagolva mint friss, bekerültek a hentespultba. Ha valaki véletlenül nem azonnali használatra veszi meg, hanem lefagyasztja, hát csodát lát mikor előveszi. A hentespult körül állandók az óriás köpőlegyek és mégis működik. Ha egy igazi ellenőrzés menne oda bejelentés nélkül, azt hiszem egy darabig nem nyithatnának ki. Megjegyzem, ez a többi Tescóban is így működik, szó szerint a szemetet adják el a gyanútlan vevőknek. Arra a felvetésre, hogy megkapjuk-e a kajaidőt a válasz, nem. Soha nem fordult elő, hogy a fél órát táplálkozással töltsem, sőt, még WC-re sem nagyon lehet elmenni.
Az sem mellékes, hogy nap mint nap megkövetelték, hogy legalább egy, volt mikor kettő órával többet kellett dolgozni, pusztán szolidaritásból, mert ki nem fizette senki. Ha valaki nem tette gyorsan odavágták: ”el lehet menni máshová dolgozni”. És még valami: az évek alatt, amíg ott dolgoztam talán egyszer fordult elő, hogy úgy dolgoztam, ahogyan a beosztásom szólt. Rendszeresen előfordult, hogy a beosztás szerint már ott sem szabadott volna lennem, hiszen már délelőtt ledolgoztam a napi 8 órámat, ennek ellenére délutános voltam, és az esti 9 órás zárás után fél 11-kor tudtam hazamenni. Ami még nagyon durva, hogy nincs kifüggesztve a beosztás, és az ember sokszor a napi munka lejárta után tudja meg, hogy másnap hogyan fog dolgozni.
Mindenféle irományokat aláíratnak az emberrel, és nem hajlandók belőle egy másolatot adni, pedig kötelesek belőle másodpéldányt adni. Ja, és ami még nagyon mocskos húzás: a boltvezető vagy műszakvezető annak ellenére, hogy tudja, tele van a bolt lejárt termékekkel, műszakváltáskor aláíratja a dolgozóval, hogy leellenőrizte és nincs lejárt termék azon az osztályon, ahol ő dolgozik. Ha véletlenül betévedne egy igazi ellenőr és talál egyet is, a dolgozónak kell kifizetni a büntetést.
A volt eladó
(Mosonmagyaróvár, Jobbik)