MTI hír: 3750 forintos bérért lehet menni havat lapátolni éjszaka.
Ezzel szemben a valóság.
Van pofájuk azt hazudni (az FKF Zrt-nek), hogy van hómunkás felvétel? Délután azt mondták, jöjjön vissza este fél 10-re. Mondom oké, biztos nem elég hó esett. Este 9 után pár perccel a Nagyvárad téri Profi áruháztól a metró lépcsőig - kb. 300 méter - olyan 90-100 ember gyűlt össze. A bunkó buta állat pincelakó nem szólna ki, hogy gyerekek kell 20 ember a többinek lehet hazamenni! Nem.
Este 11 után kerültem oda a kis vasajtóhoz és már nem egészen emberi mivoltomban dörömböltem, hogy ugyan már, mi a ló**sz van, kell-e még ember vagy nem? Egy félnyomorék alkesz nő kiszólt, hogy hát ő mondta hogy, nem kell csak 20 ember. Hozzáteszem, olyan birka volt, hogy azt se tudta, más kerületekben kell-e vagy nem kell, és hol lehet jelentkezni.
Persze megnéztem a neten stb... Az ott hemzsegő tömegtől megtudtam, hogy is megy ez. Hát így: amennyiben kell 50 hómunkás, ebből felveszünk papíron 30 ismerőst, valamint 20 szerencsétlent, akik már majdnem csókosok. Aztán bemondja majd a rohadék RTL Klub és a TV2, hogy javult a helyzet, mert nincs elég hómunkás, biztosan van az embereknek munkájuk. Délutánra 3250 forintot fizetnek, éjszakára 3750 forintot.
Ez mind szép és jó, de kihalásos alapon lehet bekerülni hómunkásnak? Persze, gondolná az ember, hogy oké a 9. kerületben sok a nyomorult, meg kell próbálni más kerületet. A tömegből megtudtam, volt aki a 8. kerületi Baross utcából gyalogolt át, volt aki Budáról a 11. kerületből, sőt még Csepelről is jöttek.
Kíváncsi vagyok mit mond erről az a TV2 és a Retekklub és mit hazudik majd a Tarlós-féle brigád. Ugyanolyan senkiházi tolvaj szemét banda ez is mint az előző.
Egyébként 30 éves leszek, műszergyártó-karbantartó a szakmám. Angolul társalgási szinten beszélek. Van egy rendszergazda oklevelem és nem tudok még hómunkásnak se elhelyezkedni? Ez a valóság. Elküldtem 746 db önéletrajzot ajánlólevéllel referenciamunkákkal és semmi. Sehol semmi.
Azzal zárnám soraimat, hogy a cikk okés, amit a tisztelt szerző (MTI) írt, csak a cím nem jó, mert: 3750 forintos bérért NEM lehet menni havat lapátolni éjszaka.
(FE)