Egyelőre még nem tudom, hogyan szólítsalak, te féreg!
Amit tettél, minősíthetetlen. Az a baj, hogy fel sem fogod, milyen következményei lehetnek. Mivel a délután közepén történt, gondolom, nem dolgozó ember vagy, mert akkor a munkahelyeden lettél volna.

Hogy tisztában légy a tetteddel, bemutatom neked az áldozatot:
Mentőautó. Toyota. Fénykorában esetkocsiként szolgált. Azóta megtett majd' félmillió kilométert. Értünk gurult ennyit - közöttünk téged is értelek. Lehet, hogy utaztál is benne, de ha te nem akkor a szűkebb kis családod néhány tagja biztosan. Látott sok születést és halált is. Jajgattak benne emberek, könyörögtek a hozzátartozók, miközben a személyzet néha 50 fokban erőn felül teljesített, hogy meghazudtolja a biológiát és a fizikát. A sok kilométer között néhányban a gépkocsivezető az öreg Newton által felállított korlátokon áthajolva, zsigerből tolta, gyorsította, rángatta bele a kanyarba, hogy néhány másodpercet csaljon akár a te érdekedben is. Az az orvos, ki ebben a kocsiban sok-sok áldozatot élesztett újra, a fiatalságát áldozta fel, hogy tanulhasson, hogy téged szolgálhasson. Miközben Ő a könyveket bújta, te épp "bájkot" lopkodtál a közértek elől.
Ennek a személyzetnek a fizetése kevesebb, mint amennyit te a gazdasági szaporodásoddal ki tudsz kunyerálni a közös kasszából. Pont azért, mert tőlünk, dolgozóktól vonják le a te segélyedet. Mi etetünk, mi tartunk el, mi dobjuk össze a pénzt az életedre.
A GPS, amit elvittél, ha boltban veszed, kb. 30 000-et ér. Újonnan. Remélem jól el tudod adni, kaphatsz érte akár ötezret is. Gondolom el akarod adni, valahogy fel sem merült bennem, hogy esetleg használni szeretnéd, mondjuk a gyerekeidet elvinni színházba, múzeumba. Mikor kezedbe fogtad, nem az merült fel benned, hogy a rajkóknak meg lesz az iskolakezdésre a tankönyv ára. Nem. Te láttál benne néhány doboz Xanaxot, Frontint vagy "rivókát", ahogy a fajtád becézi a mindennapi betevő gyógyszerét.
Mielőtt tovább passzolod, nézz bele az előzményekbe! Történetek, tragédiák vannak ott.
- Van ott egy tizenkét éves kisfiú, aki brutális kéztöréssel várt minket, és egy jajszava sem volt. Méltósággal tűrte a fájdalmat.
- Van ott egy 17 éves lány, aki bokatöréssel feküdt az úton, mert cserbenhagyta egy piros Lada. Oda a nyara, ágyhoz lesz kötve, amíg téged közben a nap barnít. És képzeld, azt mondta, hogy nem sajnálja, közben tud készülni legalább a felvételire. A sors iróniája, hogy orvos szeretne lenni.
- Ott a címe egy 35 éves hölgynek, akit akkor támadtak meg, miközben az ikerlányait kézen fogva sétáltak haza az óvodából. Elrabolták a nyakláncát, letépték a nyakából, amíg ő a testével védte a kicsiket a könnygáz elől.
- Megtalálod azt az iskolát is az előzményekben, ahonnan több mint negyven gyereket szállítottunk el tömeges rosszullét miatt.
- Néhány baleset is van ott, ahol vérző sérültek vártak minket
- És van még ott egy leégett putri címe is ahonnan egy füstmérgezett tűzoltót kellett szinte erőszakkal elszállítani, mert nem akarta otthagyni a társait.
- Sok-sok nagymama és nagypapa szerepel még az előzmények között, akik egy életet átdolgozva, megrokkanva, megbetegedve várták a mentőt.
- Ja! El ne felejtsem... Néhány gondozatlan kismama címét is megtalálod, akik sosem voltak orvosnál, de amint megérezték az első ötperces fájásokat, nyúltak a telefonért, hívták az ingyentaxit, majd a pereputty követett minket a kórházba "bálnamercivel", piros ladával. Ismerős a "fíling"?
De nem ez a tragédia. A GPS árát összedobjuk. Van ott még, ahonnan kifizettük a "segíjeidet". Az a baj, hogy mozgásképtelenné tettél egy mentőautót, egy olyan szerszámot ami arra képes, hogy megmentse a te tyúkszaros életedet.
Nem féreg vagy te. Parazita, de még annál is rosszabb, mert megölöd a gazdaszervezetet is, akit pedig te is szipolyozol. Szégyelld magad!
(Mentős olvasónktól)