Amint arról
beszámoltunk, új távlövő rekordot állított fel Mónus József magyar íjász a Kína belső-mongóliai tartományának Ergun városában rendezett nyílt, nemzetközi hagyományos íjászversenyen. 2010-ben Pesterzsébeten, a Nyílegyenes távlövő versenyen Mónus döntötte meg az 1226-ban Mongóliában lőtt legnagyobb íjászrekordot.
Mónus József saját készítésű íjával és vesszőjével elért 653 méteres lövése minden korábbi rekordot megdöntött, és csaknem 145 méterrel haladta meg saját korábbi rekordját. Az eredményt mongol, kínai és török bírák hitelesítették. A bajnokság szervezői az új csúcs tiszteletére emlékoszlopot emelnek, hasonlóan ahhoz, amikor a Mongol Birodalomban 1226-ban Eshunkei mongol íjász rekordtávolságra lőtt.
Az alábbi filmecske a verseny helyszínén készült, Dzsingisz kán mezején. Mónus József az itt olvasható levél kíséretében juttatta el szerkesztőségünkbe, hogy olvasóinkkal megosszuk: /Frissítés: bővített levél/
Fantasztikus érzés a legmagasabbra emelni Nemzetünk Zászlaját!
Ez a filmecske azért is jó, mert átélhetik a hétköznapokat élő emberek is a filmen látható érzelmeket, érzéseket. Sok ember hasonló elszántsággal tud a mindennapokban is küzdeni, legfeljebb nem adatott meg egyéb oknál fogva a lehetősége arra, amit most megmutathattam.  De ezeknek az embereknek is szükségük van ezekre a pillanatokra!
Ezért fogadja ajándékul minden olyan ember a filmet, akik hiszik a múltunkat, és harcolnak a mindennapokkal az életben maradásért.  Egy világot viszont elképzelhetnek, amibe beletartozik az ő akaratuk, tudatuk és érzésviláguk is. Ezeknek az embereknek az akarata és ereje is segít engem a mindennapokban, hogy mindenféle állami támogatás nélkül tudjam a sajátos harcomat folytatni. Harcomat azért, hogy felhívhassam a figyelmet a múltunkra, a Nemzetünkre és annak létezésére!
Úgy gondolom, ha mást nem adhatunk az embereknek, akkor legalább az érzést meg kell adni, hogy összetartozunk, és ha egymás mellett harcolunk, akkor bármit elérhetünk!
Csak hinni kell magunkban, egymásban és az akaratunk erejében!
 
(Kuruc.info)