Több ezer ember érdeklődése mellett zajlott le a Magyar Gárda tisztavatása szombat délután a Budai várban. A rendezvényen elsőként Pörzse Sándor köszöntötte a szimpatizánsokat és a Gárda leendő 56 tisztjét. Mint a Kuruc.info már korábban közölte, a szervezet főparancsnoka Usztics Mátyás színművész lett, zászlóikat megáldotta Wittner Mária is. A szervezetet hiteltelenítő, hazudozó, köpönyegforgató Bencsik is megjelent sajnos, de lapunk nem fog leszállni róla.

A fekete egyenruhát és mellényükön Árpád-sávos címert viselő gárdisták katonai alakzatban, dobszóra vonultak a köztársasági elnöki palota melletti térre, ahol az esküt követően a felesketett gárdistáknak az okleveleket Für Lajos, az Antall-, illetve a Boross-kormány honvédelmi minisztere adta át.

A gárdisták oklevelük átvételekor úgy köszöntek: "Nemzetemet szolgálom".

Az MDF volt minisztere beszédében Arany János költészetét elemezve vont párhuzamot a "kétségbeesés és a remény", illetve a gárdaavató rendezvény eszmeisége között.

Pörzse Sándor újságíró, a Magyar Gárda egyik alapítója úgy fogalmazott: a Magyar Gárdát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hívta életre, akkor, amikor "a magyarságnak már nincs hova hátrálnia".

Wittner Mária, a Fidesz országgyűlési képviselője azt mondta: nyitott, tiszta arcú, hazáját féltő emberek tesznek esküt, akik "a szeretet láncával fognak össze" a "Sátán, vagyis a jelenlegi kormány és az ötven év kommunizmusa" ellen.

Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárda elnöke beszédében úgy fogalmazott: "ötven év kommunizmus és tizenhét év dagonyázás után" szervezetük azért jött létre, hogy végrehajtsák a valódi rendszerváltást és megmentsék a magyarságot.

Vona Gábor kijelentette: ma megerősítést nyertek az emberek, hogy lesz magyar jövő, és a lakiteleki mozgalom, a Magyar Út Körök és a polgári körök hagyományain folytatják tevékenységüket, hogy Magyarország minden pontjára elérjenek.

A Jobbik elnöke Gyurcsány Ferencet Magyarország "állatorvosi lovának" nevezve azt mondta: nem a gárda az ország szégyene, hanem az, hogy "Batu kán, Haynau és Rákosi öröksége után" Gyurcsány Ferenc Magyarország miniszterelnöke lehet.

Vona Gábor az esküt tett gárdistáktól úgy köszönt el: "ma még rólatok szól a történelem, holnaptól nektek kell írnotok!"

A Magyar Gárda zászlaját felszentelte a katolikus, a református és az evangélikus egyház egy-egy képviselője.

Csuka Tamás, nyugalmazott dandártábornok, tábori püspök azt mondta: "ezek a zászlók jelentsenek félelmet azoknak, akik kisujjukat is megmozdítják a magyarság ellen".

A tisztavatásra összegyűlt tömegben nagyon helyesen Árpád-sávos és magyar zászlót lehetett látni. A Magyar Gárda eskütételére és az ellentüntetésekre hihetlen létszámú (500) rendőrt vezényeltek ki Budapest utcáira.

A szélsőséges cionbolsevikok mint a Magyar Antifasiszta Liga és a Nagy Imre Társaság a Tabánnal szembeni Dózsa György téren mocskolódott, a gyűlölködő homokos szervezetek pedig a Képviselői Irodaház elé vonultak.  

A Várban pár judeobuzeráns megpróbálta megzavarni a Gárda felvonulását, ám a rendőrök igazoltatták őket, mire elkussoltak. 


Mindössze 100 főnyi antimagyar rasszista

A Dózsa téri antimagyar rendezvényen alig száz judeonáci és buzeráns mert megjelenni, hírek szerint itt Tomcat is felbukkant biciklin, mire pár "liberális" életveszélyesen megfenyegette. A fakabátok nem avatkoztak be, csupán szóban kérték fel az egyik "toleranciabajnokot", hogy menjen vissza a dolgára. A rasszista, magyarellenes csőcselék megpróbálta munkájában akadályozni a Magyar Nemzet tudósítóját, aki életveszélyes fenyegetéseket kapott tőlük.


A Fidesz sunyi pártigazgatója szerint ha antiszemitizmus van a Magyar Gárda mögött, akkor el kell határolódni a szervezettől. Kubatov Gábor a szocionista elvárásoknak megfelelően arról nem beszélt, el kell-e határolódni az antimagyar kormánytól.

"Ha antiszemitizmus van a Magyar Gárda mögött, akkor mindenképpen el kell tőle határolódni. Ez érzéseken is múlik. És annyi jelét adtuk már az elhatárolódásnak" - mondta a műnemzeti Kubatov Gábor a hamisításairól hírhedt Népszabadság szombati számában megjelent interjúban.

Kubatov hozzátette: ha valóban antiszemitizmus van a Magyar Gárda megalakulása mögött, lépni kell, akár úgy, hogy az Országgyűlésnek meg kell teremtenie egy zérótolerancia-törvény feltételeit. Mint ismert, a judeonáci érdekű törvény bevezetését a köztörvényes Gyurcsány javasolta.

A Fidesz cionista pártigazgatója szerint Lázár János, Hódmezővásárhely fideszes polgármestere a párt álláspontját képviselte e heti lapinterjújában. Lázár János a Heti Válasznak adott, csütörtökön megjelent interjújában azt mondta: rossz ötletnek tartja a Magyar Gárda létrehozását.


A Fidesz megint sunyiskodik: a Magyar Gárda tartsa tiszteletben a törvényeket

A Magyar Köztársaság jogállam, melynek alkotmánya rögzíti az alapvető szabadságjogokat. A törvények mindenkire vonatkoznak, mindenki számára egyformán biztosítanak jogokat és írnak elő kötelezettségeket - mondta el sajtótájékoztatóján a duplanullás Szijjártó Péter. A Fidesz szóvivője hozzátette, hogy az erről szóló felhívásukat honlapjukon is közzé tették, és elküldték a szerkesztőségeknek is.

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség határozottan felszólít mindenkit, hogy tartsa tiszteletben az Alkotmányt és a törvényeket. A Magyar Gárda tagjait és aktivistáit is felszólítják, hogy tartsák tiszteletben mindenki szabadságjogát, és ne engedjenek teret senkivel szembeni hátrányos megkülönböztetésnek. A rendőrségtől pedig azt várják, hogy tartsa és tartassa be a törvényeket, minden embernek egyformán biztosítsa az Alkotmányban rögzített szabadságjogok érvényesülését, és akadályozza meg, hogy bárkit hátrányos megkülönböztetés vagy jogsérelem érjen.

Szijjártó véletlenül elfelejtette felhívni a figyelmet arra, hogy hazánkban a törvényeket a Gyurcsány-rezsim sérti meg naponta.

(Kuruc.info - InfoRádió - Hír Tv)


A Nemzeti Őrsereg is képviseltette magát 28 fővel


Fotók: BEA - Kuruc.info
















Na ki a kakukktojás?























 
 











Így újulunk meg mi is - üzeni kedves olvasónk, Zsuzsa