Felhívás liberális, jogvédő honfitársainknak!
Országos cigányfelzárkóztató program indul. A lényege, hogy a résztvevők közvetlenül segítsék roma honfitársaink felzárkózását, azaz a résztvevőknek családjukkal meghatározott településekre kell költözniük, kiválasztott családokhoz.
Gyerekeiket roma gyerekekkel kell egy osztályba járatniuk az adott településen a szegregáció megelőzése, és a jó példa átragasztása végett. A résztvevőknek naponta előadást kell tartaniuk családi körben a kulturált viselkedésről, higiéniáról, a tanulás és a munka fontosságáról, felelős gyerekvállalásról és egyéb alapvető dolgokról.
Továbbá segíteni kell elsajátítani a háztáji gazdálkodás alapjait. Segíteni kell a környék rendbetételében, szemételhordás, latrinaásásban (ahol nincs), a ház kisebb-nagyobb hibáinak kijavításában.
Meggyőződésünk, hogy csak így lehet elkezdeni a romák felemelését.
Liberális honfitársaink ezzel a gyakorlatban bizonyíthatják elkötelezettségüket a romák felemelkedésének ügyében, és a rasszizmus, valamint a szegregáció elleni küzdelemben.
Anyagi támogatást természetesen biztosítunk, a magyar átlagfizetés erejéig. Természetesen amelyik családban sikerül munkát szerezni és elvégezni közepes átlaggal az iskolát, további premizálásban részesülnek a mentorok.
A résztvevőket várjuk szeretettel! Jelentkezni személyesen az SZDSZ és az ÖCO területileg illetékes irodáiban.