Néhány üveg italt szeretett volna ellopni egy betörő Ózdon, ám a kéménylyuk – amelyen keresztül a presszóba akart bejutni – túl szűknek bizonyult. Ózd, betörés, itallopás - már ennyiből is biztosan lehet tudni az elkövető származását, de szerencsére egy fotó is készült az esetről.
Az USA-ban a Mikulás jön a kéményen keresztül, nálunk a cigányok, nekünk ez jutott:

Az arcát kitakarták - neki jogai vannak (Fénykép: HVG)
Péntek este a 20 órai zárás után látott munkához G. Lajos (18), aki úgy gondolta, simán leereszkedik az ózdi, Mekcsey úti vendéglátóhely kéményén, mert így kikerülheti a riasztórendszert. Arra számított, hogy kifelé már akárhogy kijut, s ha megszólal a riasztó, akkor elszalad.
A fekete retek elszámította magát, mert beszorult a 20x40 centiméter méretű kéménybe. Ma reggel 8 órakor a presszót bérlő Péczeli Gabriella hallotta meg a cigánybűnöző kiabálását, és ő hívott segítséget. A kiérkezett tűzoltók egy kötél végére hurkot kötöttek, amibe sajnos nem a cigány nyakát, hanem a csuklóját dugták és így húzták ki a hat méteres mélységből. Pedig egyszerűbb lett volna, ha csak simán aláfűtenek.
A hideg, huzatos kürtőben töltött órák megviselték szegény románkat, alaposan kihűlt, és szenvedett a folyadékhiánytól is. Ellene csak betörési kísérlet miatt indul rendőrségi eljárás.
Nem cigánykérdés van, hanem szegénykérdés. Ha az embereknek nem telik ételre, sajnos lopniuk kell, a megélhetésükről van szó - szajkózzák állandóan az LMP-s liberálisok. A gyakorlat sajnos egészen mást mutat: ez a kormoslábú sem kenyeret meg tejet akart ellopni, hanem szeszesitalt, minő véletlen.
A cigányoknak vérükben van a hazudozás, így semmi különös nincs abban, hogy a gyanúsított azzal védekezik, hogy ő csak focizott és a tetőre felrepült labdáért mászott a kéménybe. A rendőrség közlése szerint a férfi nem tudta megmutatni hol a labda, illetve azokat sem tudta megnevezni, akikkel együtt focizott.
Nem lepődnénk meg, ha a második verzió arról szólna: megjelent a "gárdafantom", és a cigány csak félelmében bújt be a kéménybe. Jó pár másik, hasonló esetben (lásd EZEN cikkünket; más, hasonló, vicces-szánalmas cigány-védekezések INNEN) védekeztek már hasonlóval.
(Kuruc.info, HVG nyomán)
Kapcsolódó vicces cikk a gárdistavámpírokról: "Éjszaka előjönnek az erdőkből a gárdisták"