2013. november 29-én, pénteken kerül sor dr. Bozóki Antal újvidéki ügyvéd A magyar közösség Szerbiában, valamint a Szakál Boglárka és Dóra Andor által elkészített Áldozatból bűnös című dokumentumfilm délvidéki bemutatójára.
A dokumentumfilm a délvidéki magyarellenességgel foglalkozik, azon belül is részletesen és objektívan mutatja be a több mint egy éve előzetes letartóztatásban lévő "új temerini fiúk" történetét, megszólaltatva benne a magyar fiatalok családtagjait is. A felkavaró hatású filmet a közelmúltban nagy sikerrel mutatták be Budapesten is. A temerini bemutató pontos helyszínét csak a rendezvényt megelőző napon kívánják közzétenni a szervezők, ezzel is elejét véve az Európai Unióba igyekvő Szerbia területén megszokott súlyosan jogsértő megnyilvánulásnak, minimálisra csökkentve a rendezvény megtartását meghiúsítani szándékozó kezdeményezéseket.
A könyv- és filmbemutatót a legnépszerűbb közösségi oldalon is népszerűsítik, ennek kedvelésével, megosztásával most olvasóink is hozzá tudnak járulni a rendezvény sikeréhez.
Frissítés: megvan a helyszín: Temerini Ifjúsági Otthon, Újvidéki utca 403. (Nagyterem)
Portálunk, mint a rendezvény médiatámogatója, mindenkit arra biztat, hogy a helyszínen tekintse meg a filmet. Mondanunk sem kell, hogy a délvidéki magyar közösségnek ez nem (mint ahogy a megszálló szerb hatalomnak sem) egy hétköznapi könyv- és filmbemutató, hanem annál sokkal több. A program népszerűsítésével járuljunk hozzá a sikeres bemutatóhoz!