Forradalom? Ej, ráérünk arra még!
Álforradalmat csináltak a valódi forradalom kitörése ellen – jelentette ki a MIÉP örökös elnöke, aki felesküdött a szocializmusra. Az ebben a hónapban 74. életévébe lépő pártvezér meghirdette: majd ő! De nem kell forradalom, csak az általa kidolgozott Lámpás-program. Valamint egy, még csak nem is hivatalos aláírásgyûjtés, melyen a kormány lemondását követelhetjük. Nem vicc, tragédia.

Nem lehet tudni, hogy szenilitásról is szó van-e, vagy csak arról, amit Csurka István már 1975 augusztusában közölt az Új Írásban: „körmönfontan fogalmazott önéletrajzaim utolsó mondatai hitelesek voltak, és szívből jövően őszinték. A szocializmusra és a dolgozó nép szolgálatára esküdtem ezekben a mondatokban. Esküszegő ma sem vagyok, nem olyan fából faragtak.”

A vén diktátor fent idézett esküje szerint keresi folyton a belső ellenséget. Ez alapján zárta ki fél párttagságát, és szigetelte el a MIÉP-et a többi nemzeti párttól, mozgalomtól, egyesülettől. Március 15-én David Irving brit történész felszólalásával a Hősök terére kicsalt több ezer jámbor hazafinak újabb ügynökökről beszélt: „Ők szervezték a zavargásokat, ők szervezték a TV ostromát, a gyújtogatásokat.” Bezzeg Csurka vezetésével: „Mi 15 éve rendezünk itt gyûléseket, de egy biciklit nem borítottunk fel. Én vagyok a szélsőséges?”

Igen, Pista bácsi, te vagy, de csak szavakban, ami a holokausztipar üzemanyaga. Ugyanakkor a hatalom biztonságban érezheti magát, míg élsz és tombolsz, hiszen rendezvényeid gőzlevezetőként szolgáltak a MIÉP több mint tíz éve alatt – gyakorlati haszon nélkül. Csak a 4 éves parlamenti ciklus alatt egymilliárd (!) forint állami támogatást kapott a párt, amiből semmi hasznosat nem építettél fel. Se egy Magyar Szigetet, se egy magyar termékhálózatot, na jó, egy Pannon Rádiót igen, de azt szét is verted hamar a szokásos módszerrel: repült Nagy Feró, Franka Tibor, majd sorra a többiek, kik valamiért szót emeltek. A pénz, a lehetőség, az idő elszállt, csak Csurka maradt, eredmény semmi.

De hallgattassék meg a másik fél is, szóljon az öreg a Hősök teréről: „Sem írók, sem történészek, sem semmiféle könyvemberek, értelmiség magában forradalmat csinálni nem tud. Ezt a történelem világosan mutatja. A magyar nép nagy része azonban nincsen abban az állapotban, hogy forradalmat csináljon. Ezt ők pontosan tudják. Ezért hozták előre a forradalmat szeptember 17. után mesterségesen a Kossuth térre és máshová, hogy elijesszék a népet a forradalomtól és a forradalom lehetséges céljaitól. Álforradalmat csináltak a valódi forradalom kitörése ellen. Mi a teendő? A népet kell elérnünk. Ezért dolgoztam ki a Lámpás-programot. Nem lehet forradalmat mesterségesen csinálni. Előbb felvilágosítás kell. Ha a nép nincs velünk, akkor elbánhatnak velünk. Arra várnak, hogy mi idő előtt kezdjünk, s rosszul lépjünk, s menjünk a falnak. Úgy gondolom, hogy forradalom lesz a vége, ha nem takarodnak el” – játszotta Csurka a régi lemezt, melyből persze nem lesz semmi.

S aki nem elégedne meg a „próféta” Lámpás-programjával (?), itt egy „konkrét” cselekvés is a MIÉP részéről. Nem hivatalos, még csak bármiféle jogi következményekkel sem járható aláírásgyûjtést indítanak a kormány lemondásáért, új választásokért. „Aki aláírja, s legalább egy adatát feltünteti, az tett valamit a hazáért” – bizonygatta Csurka a Hősök terén. Ez az n+1-edik ilyen, tipikusan gőzlevezető kezdeményezésük a párt történelme során, az összes közül mégis ez a legkomolytalanabb, tekintettel a jelenlegi politikai helyzetre. Na jó, persze a legnevetségesebb, a szanalmas.hu-ra illő közleménye a pártnak itt van, azzal nyilván nem ér fel semmi.

De fordítsuk komolyra a szót! Itt az ideje, hogy Csurka István mobiltelefonszámát is közzétegyük. Illetve mivel az öreg ilyenhez nem ért, kedves olvasóink be kell érjék szeretőjének, Papolczyné Balla Gizellának az elérhetőségével (általában együtt vannak): 36-20-943-71-37. A VII. ker., Damjanich u. 56. alatti lakásuk száma 341-69-99, de itt ritkán vannak, inkább Solymáron, a Boróka utcai villájukban (36-26-564-270) vagy Balatonedericsen, az Újhegyi u. 56. alatti kastélyukban (36-87-466-357) dőzsölnek. Aki eléri telefonon, kezdhetné ezzel a kérdéssel: Miért ügynöközik pont ő, aki III/III-as volt? (Ráadásul ezt csak évekkel a „rendszerváltás” után, a politikai elitben való elhelyezkedését követően vallotta be, mikor az Antall Józseffel való összetûzése során megzsarolták, hogy nyilvánosságra hozzák múltját.)

Libényi János – Kuruc.info