Megújult az MSZP arculata. A szocialista párt logója is megváltozott, jelképe azonban továbbra is a szegfű marad. Az új pártlogót és tipográfiát a szocialisták szombati választmányi ülésén mutatták be.

Mesterházy Attila azt mondta: az MSZP új arculata épít a hagyományokra - nem változik a párt elnevezése, a megjelenésében meghatározó piros szín és jelképe, a szegfű sem -, azonban az eddiginél modernebb, illeszkedik az "európai szociáldemokrata" pártok imázsához.
Az MSZMP utódpárjának elnöke hangsúlyozta, hogy az MSZP "megújulása" két évvel ezelőtt megkezdődött, először új alapszabályt fogadtak el, megváltoztatták a pártszervezet felépítését, új vezetőséget választottak, megújították programjukat, e folyamat vége az arculatváltás. Szerinte mindez azt bizonyítja, hogy a szocialista párt képes változni, tanulni a hibáiból, és egy választási vereség után is talpra állni. Kevesen hittek ebben, de mára nem kérdés, hogy az MSZP nélkül nincs kormányváltás - mondta a vörös nemzetáruló csürhe jelenlegi főkolomposa.
Résztvevők az MTI-nek megerősítették a Népszabadság Online információját, amely szerint Ron Werber is megjelent az MSZP-választmány zárt ülésén. A zsidó, aki a 2002-es választásoktól fogva több évig adott kampánytanácsokat a szocionistáknak, az MSZP "választási felkészülését" fogja segíteni (egyedül már hazudni se tudnak - a szerk.).

Az MSZP elnöke arra számít, hogy 2013-ban szinte folyamatos lesz a kampány, az előzetes regisztrációra pedig a választások első fordulójaként tekint. Mesterházy Attila újságírói kérdésre megerősítette, hogy Ron Werber tanácsadóként segíti a szocialistákat. A pártelnök az MSZP szombati választmányi ülése után tartott sajtótájékoztatón elmondta: az izraeli szakember, aki a 2002-es kampánytól fogva már több évig dolgozott a szocialistáknak, jártas a választók mozgósításában, jól tudja motiválni az aktivistákat, az MSZP pedig arra készül, hogy "lábbal kell megvernie a Fideszt".
A szocialisták választása azért is esett Ron Werberre, mert vannak magyarországi tapasztalatai, és a térség több más országában is dolgozott már. Ron Werber azt mondta a választmányi ülésen, hogy az elmúlt hetekben szerzett tapasztalatai alapján az MSZP tízszer felkészültebb a választásokra, mint 2001-es Magyarországra érkezésekor volt - számolt be Mesterházy Attila.
(MTI - Nol nyomán)