Kövér László újabb kicsinyes bosszújaként ismét megbírságoltat mamelukjaival az Országgyűlés hétfői ülésén, miután legutóbbi felszólalásomban (szerdán napirend után) számon kértem, miért biztosít helyet az Országházban Trianon megünneplésének. Ezt ugyanis még Alföldi Róbertnél sem tűrtük… - írja a Jobbik alelnöke facebookos bejegyzésében. Alább a folytatás.
Zoom
"Még ha tényleg csak az üléstermi evést büntetné, annak még örülnék is" - vélekedik a nemzeti ellenzék alelnöke
Szájzárbírságot legutóbb azért a kétperces felszólalásomért kaptam, melyben a házelnök következmények nélküli, mulasztásos törvénysértésére hívtam fel a figyelmet. Igaz, talán a szocionista kifejezésembe kapaszkodva bírságoltatott meg (bár nem vette a fáradságot, hogy ezt elárulja, kétmondatos előterjesztésében nem jelölte meg pontosan). Most ismét kellemetlenséget okoztam neki, így ismét keresett egy apropót: a Hit Gyülekezetét cionista bizniszszektának neveztem. Ha a szocionista szót már-már közhasználatúnak tituláltam, akkor ez már-már közhelyszerű alapigazság, de mindenképp az Országgyűlés harmadik legnagyobb frakciójának hivatalos, sokszor kifejtett álláspontja.
Ráadásul épp a kormánypártok tették kötelezővé minden képviselőnek – hiába tiltakoztunk ellene –, hogy minősítsük az egyházakat: melyik az, és melyik csak egy üzleti vállalkozás (mondjuk ki: bizniszszekta). Bizony, ez is a kormánypárti indokolás része volt. Hogy a Hitgyüli ide sorolandó, vagy a történelmi egyházak közé, arról lehet eltérő véleménye pl. a KDNP-nek és a Jobbiknak, de a markáns véleményeknek is helyt kellene adni az Országgyűlésben, még ha kritikáinkat nem is fontolják meg.
Ami a cionista jelzőt illeti, az pedig tény, és nem hiszem, hogy akár maga a Hit Gyülekezete sértésnek tekintené. Egyébiránt az előző bírságomat befizetem, mihelyst kapok egy jogszerű határozatot, érdemi indokolással, hogy miért sértő a cionista jelző. Szívesen megfizetnék egy ilyen hivatalos kifejtést.
Maga a bírságolás egyre szélesedő, önkényes gyakorlata eleve Alaptörvény-ellenes, mivel az érintett képviselőnek teljes mértékben hiányzik minden eljárási joga (pl. a védekezés lehetősége, a „hallgattassék meg a másik fél” alapelve szerint), a döntéssel szemben pedig semmiféle fellebbezési lehetőség nincs, hiába ír elő az Alaptörvény XXVIII. cikk (7) bekezdése elvileg mindenki számára jogorvoslati lehetőséget. Csakhogy már az Alkotmánybírósághoz fordulás jogát is megvonták a képviselőktől is…
Frissítés: Novák Előd büntetést érdemlő felszólalása
Kapcsolódó: