Egy a tartományi fővárosban élő olvasónk hívta fel a figyelmünket a vérlázító aljasságra, amit még Alföldi is megirigyelhetne:
Tisztelt Szerkesztőség!
Tudósítani szeretnék arról, hogyan gyalázzák hazánkat éppen most a stuttgarti Staatstheaterben.
Már megszokhattuk, hogy Magyarország lábtörlőül szolgál számos kulturális szentélyben, az ott tevékenykedő, elborult agyú, habzó szájú, beteg lelkű balliberális vérszívók számára, akik önmagukat művészként definiálják. Ilyen Andrea Moses is (beszédes családnév - a szerk.), a Baden-Württemberg fővárosában található színház vezető rendezője.
Az állami opera- és színház ezúttal Hector Berlioz Faust elkárhozása (Fausts Verdammniss) című darabját találta alkalmasnak arra, hogy egy jó nagyot rúgjon a magyar hírnévbe, közvetlen és közvetett károkat okozva országunknak, nem beszélve arról a kb. 50 ezer magyarról, akik Stuttgart és környékén élnek, és akiken elsőre csattannak a következmények.
A darab eredetileg is Magyarországon kezdődik, a híres Rákóczi-induló és a paraszttáncokból ismert zenei motívumok teszik ezt egyértelművé, ezzel nincs is semmi baj. A stuttgarti színházban Andrea Moses által rendezett "drámai legenda" (ez a mű szerző általi meghatározása) azonban ennél hangsúlyosabban mutatja a modernizált, mai korba áthelyezett helyszínt: egy egész színpadot betöltő magyar lobogó a háttér, és előtte "békés" lakókocsis cigányok lakodalma látható. Az eleve vérlázító, hogy hazánkat így azonosítják (kvázi cigányországként), az viszont még inkább felháborítja a jóérzésű szemlélőt, hogy a darabban gárdista magyarok támadnak a békésen ünneplő cigányokra, feldúlják a lakókocsijukat, tönkreteszik a mulatságot, és az életükre törnek. Bakancsaikkal a fejükre lépnek, a szemüvegüket összetörik stb. A rendező ezzel is "tükrözi az aktuális magyar állapotokat", amelyek a csapból is folynak.
Néhány kép és videó:





Megszólal a rendező:
További képekben a "gárdisták brutalitása":
Erősen remélem, hogy lesz állami tiltakozás, és felelősségre vonják így Trianon évfordulója táján a stuttgarti színházat. Bízom benne továbbá, hogy a sajtóvisszhang sem marad el, és a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet is végzi a feladatát. Ugyanis ez beláthatatlan folyamatot indít el. Már mindent megtehetnek? Hát nem! Ezt nem hagyhatjuk!
Üdvözlettel:
Egy felháborodott magyar
Utóirat: Most tudtam meg, hogy ez a darab már 2011 óta megy ebben a rendezésben. Tehát még vérlázítóbb, hogy eddig senki nem emelt szót ellene, pedig ennyi idő alatt biztosan tudomást szerzett róla a kormány...
Ide kattintva láthatók további képek és videók a darabról.