A Kuruc.info birtokába került egy levélváltás, melyben egy képviselői irodaházi dolgozó érdeklődik az Országgyűlés informatikai ügyfélszolgálatánál portálunk letiltását illetően. A megkésett, bár egyértelmű válaszból kiderül, ami eddig is sejthető volt: nem valami spontán baki az "információs szupersztrádán", ami a legolvasottabb jobboldali hírportál ellehetetlenítéséhez vezetett a parlament épületén belül illetve az Országgyűlés Irodaházában, hanem egyenesen Such Györgytől, az Országgyűlés főigazgatójától - nem mellesleg - a KISZ-es "antikommunista" Kövér László balliberális haverjától jött az ukáz.

A gárdistákat a közelmúltban a Parlamentből kitiltó gerinctelen konjunktúralovag eddig minden táborban megtalálta a számítását. Ha kellett, a vérliberális Magyar Narancsnál, a kommunista-szadeszes MTV-nél (mindkettőnél vezető pozícióban), vagy később, havi 10 milliós fizetéssel szintén az MSZP-SZDSZ-es korszak Magyar Rádiójánál.

Such volt az, aki néhány éve átnevezte a közszolgálati adókat MR1-re, MR2-re és így tovább. Hiszen ő egy olyan ember, akinek a Magyar Narancs nem, de a Kossuth és a Petőfi nevek cikik. Ez az ember tehát az Országház főigazgatója, lényegében Kövér helyettese.
Lássuk hát a levélváltást:
Tisztelt Informatika!
Sajnálattal tapasztalom, hogy a Kuruc.info, a legolvasottabb nemzeti radikális hírportál nem érhető el az Irodaházból.
Minden bizonnyal valami átmeneti zavarról lehet szó, melyet egy gyors beállítással orvosolni lehet. Kérem, szíveskedjenek elhárítani a problémát!
Segítségüket előre is köszönöm!
A tisztelt informatika nem adja ám be olyan könnyen a derekát mindenféle jelentéktelen ügyekben, így újabb próbálkozásra volt szükség.
Tisztelt Informatika!
Mintegy három nappal ezelőtt elektronikus úton fordultam Önökhöz, kérve a segítségüket. Sajnos a mai napig semmiféle választ, visszajelzést nem kaptam. Tekintettel arra, hogy a probléma nem oldódott meg, a Kuruc.info, a legolvasottabb nemzeti radikális hírportál pedig a mai napig nem érhető el az Irodaházból, ezért ismételten kérem mielőbbi segítségüket!
Várom megtisztelő válaszukat!
Végül a hivatali malmok is megőrölték lassan a választ:
A kuruc.info Such György főigazgató utasítására került fel arra a tiltó listára, amely a Hivatalból nem látogatható weboldalakat tartalmazza.
A tiltó lista karbantartása az informatikai biztonság 32./2013. számú főigazgató utasítás 344. és 345. pontja alapján történik.
Tájékoztatásul a szabályzat pontjai:
344. Tiltott tevékenységek az Internet hálózaton:
- minden olyan tevékenység, ami a hatályos magyar törvényekbe ütközik, különös tekintettel mások személyiségi jogainak megsértésére, tiltott haszonszerzésre irányuló tevékenységre (pl. piramis-, pilótajáték), a szerzői jogok megsértésére, software szándékos és tudatos illegális terjesztésére,
- másokra nézve sértő, mások vallási, etnikai, politikai vagy más jellegű érzékenységét sértő, másokat zaklató tevékenység,
345. Nem látogathatók:
- a Hivatal érdekeit sértő,
- a rasszista tartalmú,
- az erotikus,
- a Warez,
- a terrorizmus témájával kapcsolatos,
- a fegyverekre, robbanó anyagokra vonatkozó információkat tartalmazó,
- a kábítószerekre vonatkozó információkat tartalmazó,
- a Phishing (adathalász),
- az internetes fogadási, szerencsejáték,
- a játék,
- a jóízléssel össze nem egyeztethető
oldalak.
Portálunk tudomására jutott az is, hogy néhány hete az váltott ki derültséget a Jobbik soraiban, hogy Kovács Lászlót pornóképek nézegetésén kapták az ülésteremben. A hivatal ugyanis - fentebb olvasható hazugságai ellenére - valójában nem tilt semmi mást, csak a Kuruc.infót, méghozzá nem csak az általuk jogsértőnek ítélt cikkeinket, hanem mindent.
(Kuruc.info)
Zoom
Szilágyi György, Zakó László és Z. Kárpát Dániel háromféle kuruc.infós laptopmatricával a Parlamentben, baloldalt az eltávolított óriásplakátunk képe, melyet már Volner János is kiragasztott a sajátjára - köszönjük mindenkinek a szolidaritást!
Kapcsolódó: