A 47 tagállamot tömörítő, szavakban a jogállamiságot és az alapvető szabadság és emberi jogokat hirdető Európa Tanácsban egy január 15-én kelt önkényes és minden jogalapot nélkülöző döntéssel megvonták a felszólalás jogát Gaudi-Nagy Tamástól az egész januári ülésszakra, aki egyedüli magyar nemzeti radikális képviselő a szervezetben.
Gaudi a magyar érdekek további következetes és határozott képviselete érdekében a mintegy 65 éves szervezet történetében példátlan eszközökhöz folyamodott, tudatosan vállalva annak kockázatát, hogy a következő ülésszakon ismét hasonló tilalommal sújtják. A videó nemcsak a Gaudit rendre utasító elnök, hanem a nemzeti jogvédő által elmondottakat is tartalmazza.
Amennyiben véleménye van a szólásszabadság és a képviselői jogok ily módon történt önkényes korlátozásával szemben, úgy azt az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének elnöke, Anne Brasseur részére az alábbi címen tudja eljuttatni, figyelembe véve a törvényesség és a kulturáltság - általuk is igen tisztelt - kereteit: abrasseur@chd.lu