Befejezte a nyomozást, és vádemelést kezdeményezett a barcsi rendőrkapitányság K. A.-val szemben, "aki ellen korábban mondvacsinált indokkal szüntették meg a nyomozást a holokauszt nyilvános tagadása miatt" - adja hírül honlapján a Tett és Védelem Alapítvány.
Mint ismeretes, a kormány által is pénzelt magyarellenes zsidó szervezet kuratóriumi elnöke még tavasszal tett feljelentést a barcsi magyar ellen "nemzetiszocialista rendszer által elkövetett népirtás tagadása" vádjával. A TEV által "a Kuruc.infó visszatérő kommentelőjeként" jellemzett "gyanúsított" Facebook-oldalán ilyen alapigazságokat tett közzé: "Nem volt holokauszt!", illetve még viccelődni is merészelt az új államvallással: "Nagyapám elmesélte nekem, hogy csak egy halálos áldozata volt az auschwitzi munkatáborban! Egy másnapos toronyőr, aki kiesett az őrbódéból".
Zoom
A holokamuvallással viccelődni szigorúan tilos!
Az ügyben először a barcsi rendőrkapitányság kezdett nyomozásba, majd az ügy a helyi ügyészséghez került, ahol Bodnárék szerint "nevetséges indokkal" szüntették meg a nyomozást: elfogadták a gyanúsított azon védekezését, amely szerint a holokauszt kifejezést a mexikói katonai junta cselekedeteire értette. Annak ellenére, hogy a kifogásolt mondatok egy része a "náci népirtásról" szóló cikkek alatt jelent meg, és hogy K. Facebook-oldalán rendszeresen osztott meg "náci, antiszemita propagandát, gyakorlatilag az egész internetes tevékenysége a zsidóság elleni gyűlöletkeltésre korlátozódik", míg Mexikóra semmilyen utalást nem tett - méltatlakodik a gondolatrendőrségként működő szerveződés.
A döntés miatt Bodnár Dániel júliusban panaszt tett Somogy Megyei Főügyészségen. Beadványában úgy fogalmazott, "az elkövető közösségi oldali fiókját elemezve teljesen egyértelművé válik, hogy az elkövető a feljelentés tárgyát képező hozzászólásaiban még véletlenül sem a mexikói katonai junta által elkövetett cselekmények vonatkozásában használta a Holokauszt szót". (Amit persze szigorúan nagybetűvel kell írni szerinte. Kíváncsiak vagyunk, mikor találják ki, hogy újabban a zsidó szó is nagybetűvel írandó a "Holokauszt borzalmai" miatt...)
Nos, a somogyi főügyészség nem akarta kivívni a metéltek haragját, és helyt adott a panasznak, a nyomozás folytatását rendelve el, hozzátéve, hogy a Bodnár beadványában mellékelt, a "gyanúsított" Facebook-oldaláról származó anyagok ("amelyek azt bizonyítják, hogy K. biztosan nem a mexikói juntára gondolt") önmagukban is kimeríthetik a "holokauszttagadás tényállását".
Az ügy júliusban ismét a barcsi kapitányságra került, ahol október 15-én azt közölték, befejezték a nyomozást, és megküldték a nyomozás iratait K. A. gyanúsított vonatkozásában, vádemelési javaslattal a Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltségének.