Az Ismerős Arcok nemzetirock-zenekar hivatalos Facebook-oldalán adott hírt a döbbenetes esetről: a támadók a technikusokat és az együttes vak szaxofonosát, Tánczos Istvánt sem kímélték.
Mint írják, a vasárnapi tatabányai koncerthelyszínre megérkezvén három személy inzultálta és megütötte a zenekar technikusait és a zenekar Stevie becenéven ismert szaxofonosát, a vak Tánczos Istvánt, majd az incidens után azonnal távoztak.

A közlemény szerint „a támadás azért történt, mert a zenekar tagjai kokárdát viseltek”.
A három agresszor az incidens után azonnal elmenekült. A támadásról, mint írták, hangfelvétel is készült, és több részinformáció is rendelkezésre áll: a támadók egyikét Dávidnak hívják, egy fehér Ford Focusszal érkeztek, amely rendszámának első betűje L.
Szégyen, hogy ez megtörténhet 2016-ban Magyarországon – kommentálta a zenekar a történteket.
(MNO - Fb nyomán)
Frissítés: A Jobbik közleményben ítéli el a támadást
A Jobbik a leghatározottabban elítéli az Ismerős Arcok zenekar elleni vasárnap esti támadást. Felháborítónak tartjuk, hogy Magyarországon nemzeti ünnepünk közeledtével a kokárda viselése miatt ugyanúgy támadás érhet magyar embereket, mint az úgynevezett rendszerváltás előtt. Követeljük az elkövetők szigorú, példás megbüntetését!
A Jobbik együtt érez a zenekarral, hiszen „egy vérből valók vagyunk!”
2. frissítés: Íme, az egyik takony
Az Ismerős Arcok Facebook-oldalának egyik hozzászólója megnevezte a tetteseket. Mint fogalmaz: "az ominózus személyek a mai napon rajtunk kívül bántalmaztak még egy tatabányai srácot is". Információi szerint a bántalmazott ismerte az elkövetőket, és egyből meg is tette a feljelentést. A három közül kettő nagylegényt a rendőrök már elfogtak, egy delikvens még szökésben van. Az Fb-megosztás szerint a kokárda miatt vak embert megütők a következők: Répás Zsolt, Répás Kisugrai Dávid és Ugrai Zsolt. A két Répás előzetesben, Ugrai még szökésben.

3. frissítés: Itt pedig a még szökésben lévő Ugrai Zsolt

Közös répázgatás
(Kuruc.info)