A szlovák Sme napilap tette közé a hírt arról, hogy egyes magyarországi aktivisták beszüntetnék a magyarok körében elterjedt történelmi Magyarország térképét ábrázoló, felragasztható autós matricák használatát.
A felvidéki tót napilap hangsúlyozta, hogy a trianoni szerződés aláírása után mintegy száz évvel még mindig feltűnnek a magyarok körében Nagy-Magyarországot ábrázoló szimbólumok, amely államalakulatnak egykor Szlovákia, Románia, Szerbia és Horvátország is részei voltak.
A szóban forgó Nagy-Magyarország térképével találkozhatunk többek között autókon, pólókon, hűtőmágneseken és szuvenírüzletekben is.

A hungarofób kampány ötletgazdája - se nem magyar, se nem cseh
Egy ideje hallani lehet olyan aktivistákról, akiknek fő célja, hogy a magyar autósofőrök olyan matricákat kezdjenek el használni, amelyeken Magyarország aktuális határai jelennek meg. A magyargyűlölőkön kívül a tótokat is zavarja, hogy a Nagy-Magyarországot ábrázoló matricák nagyon közkedveltek a csonkaországi és a jelenlegi határainkon túli nemzettestvéreink körében is. A felmérések szerint a magyar autók 5 százaléka visel ilyen matricát, a térképet viselő tíz magyarországi sofőrből pedig kilenc autóján éppen Nagy-Magyarország térképe látható.
„Sok ember Magyarországon egyáltalán nincs tudatában annak, mit jelent ilyen matrica használata, és hogyan értelmezhetik ezt más országok lakói” - mondta el a szlovák napilapnak Cseh Gábor, a Nagy-Magyarország matrica elleni Get Real Hungary! nevezetű, antimagyar kampány alapítója.
A Get Real Hungary! csoport aktivistái, akiknek nagy része magyarországi lakos (helyes megfogalmazás, mert nem magyarok - a szerk.), most olyan matricákat akarnak országszerte elterjeszteni, amelyen Magyarország jelenlegi határai láthatók. Hazug céljuk a "szomszédos országok közötti feszültségek enyhítése".
„Remélem, hogy a magyarországi emberek nagy része megérti majd, hogy egy Nagy-Magyarországot ábrázoló matricát elhelyezni az autóra nem csak furcsa, de sértő is, hosszútávon pedig ártalmas” – nyilatkozta Cseh Gábor, aki jó eséllyel nem hogy magyar, de cseh sem volt soha.
Zoom
Részlet Gábor Cseh kampányfilmjéből
A magyargyűlölő csoport leginkább benzinkutakon szeretné a csonka-magyarországos matricáit árusítani. A kampány célja 97 ezer euró nagyságú összeget összegyűjteni, ötletüket, Istennek hála nem sok ember díjazza, mivel eddig csak 729 eurót sikerült begyűjteniük. Persze ez is pont 729 euróval több a kelleténél.
A Get Real Hungary! már egy kampányvideót is közzétett az interneten (többek között szlovák nyelvű felirattal is), amelyben elmondják, hogy „a magyar autósok látszólag mindig elvétik országuk formáját”, majd arra buzdítják az embereket, hogy a „helyes” matricát használják.
(Kuruc.info - Ma7 nyomán)