Black power itt is -
ez kell nekünk?
A cigányság történelmének egyik legnagyobb demonstrációjára készül a Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma (MCF), hogy "a Magyar Gárda és a szélsőjobboldali cigányellenes megnyilvánulások ellen tiltakozzanak" – jelentette be a büntetett előéletű, hatosztályos Kolompár Orbán. Érdekes módon a cigányság által szinte óránként elkövetett bűntettek ellen (a lopástól a nemi erőszakon át a gyilkosságig) nem tiltakoznak - sőt, éppen azok szóvá tétele ellen szerveződik a mostani tüntetés. Érdemes volna a rendezvényt alaposabban szemügyre venni, hiszen már a felhívásban nyílt fenyegetést fogalmaznak meg: betelt a pohár, elég volt, s erőt mutatnak fel, hogy megvédjék magukat. Nem mintha nem mutatnának fel erőt mindennap a védtelen lakossággal szemben a cigányfertőzött falvakban, az utcán, a villamoson, és mindenütt, ahol előfordulnak... Most viszont nyíltan hadat üzennek. Kezdődik a háború?
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) testületének nagyobbik frakciója, az MCF és választási szövetségesei a demonstrációjukat szeptember 20-án, ugyanazon a napon tartják Budapesten, amikor (a hivatalos indoklás szerint) a nyár eleji buzifelvonuláson történt ellenállás miatt meghirdetett magyarellenes chartás álmozgalom is szárnyat bont.


Eltartóik és áldozataik ellen tüntetnek

Az OCÖ és az MCF elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta, az időpont választása véletlen (és ők ugye mindig igazat mondanak), de megjegyezte, bár magánemberként csatlakozott a Magyar Demokratikus Chartához, a "romák" tüntetése térben és időben is távol lesz a miniszterelnök által életre hívott mozgalom szintén aznapra tervezett demonstrációjától.


A főbűnöző

Kolompár Orbán azt mondta: a demonstrációt "a szélsőjobboldali nézeteket valló tömörülés, a Magyar Gárda és az utóbbi hónapokban történt cigányellenes fellépések, támadások" miatt szervezik, hogy így hívják fel Európa és a világ figyelmét, „betelt a pohár, elég volt”, és a cigányság erőt mutatva képes megfogalmazni akaratát, és ha kell, meg is tudja védeni magát a szélsőségekkel szemben.
Arról pedig, hogy a magyarokat ki védi meg, nekünk kell gondoskodnunk...
(Kuruc.info - MTI
Képek: Stop)