Lehetetlenné teszi hatékony jogszabályok életbe léptetését a magyarokat ért etnikai indíttatású támadásokkal szemben Magyarországon a kisebbségek alkotmányos védelmének magas foka - állapította meg kedden közzétett jelentésében az Európa Tanács fajgyűlölet- és intoleranciaellenes bizottsága. A magyar jogrendszerben kizárólag a bűncselekményt nézik, nem az elkövetőt, a jellemzően etnikumok által és nagy számban elkövetett bűnök elkendőzése így olyan magas szintű, hogy lehetetlenné teszi a hatékony bűnmegelőzést - írta jelentésében a testület.
Ne dőljön hátra elégedetten, kedves olvasó, sajnos ismét kénytelenek voltunk átverni, hogy a lehető legegyértelműbben rámutassuk az "európai" politizálás magyarbarátságára. Miközben immár hetente ölnek magyart, az óránkénti rablásokról nem is beszélve, az Európa Tanács felemeli a hangját az ellen, hogy ezt immár egyre több ember meri szóvá tenni. Ez tehát rasszizmus, elítélendő, gyorsan tessenek kitalálni valamit, hogy ennek véget vessenek. Zúzzák be a lapokat, fejezzék le azokat, akik cigány elkövetőkről beszélnek, vadásszák le a Kuruc.info szerkesztőit, édesmindegy. A bűnös nép hallgasson, bármit művelnek is vele. Alább tehát az igazi hír, melyet kicsit átírtunk szomorkás viccelődésünk során.
Lehetetlenné teszi hatékony jogszabályok életbe léptetését a rasszista megnyilvánulásokkal szemben Magyarországon a véleményszabadság alkotmányos védelmének magas foka - állapította meg kedden közzétett jelentésében az Európa Tanács (ET) fajgyűlölet- és intoleranciaellenes bizottsága (ECRI).

A magyar jogrendszerben kizárólag a rasszista megnyilvánulások legszélsőségesebb formái büntethetők, például a közvetlen erőszakra való uszítás, (és) ezek a követelmények annyira magas szintűek, hogy tulajdonképpen szinte soha nem alkalmazzák - írta terjedelmes jelentésében a 2002-ben létrehozott, független szakértőkből álló testület, amely már öt évvel ezelőtt is készített jelentést Magyarországról.
Kaltenbach megmondta...

Kaltenbach Jenő
Bírálta a hazai jogrend működését a cigányokat ért támadás kapcsán a volt kisebbségi ombudsman a Klubrádióban hétfőn. (A magyarokat naponta ért támadások kapcsán valamiért nem bírálta a dologtalan, bűnöző életmódot folytató cigányságot.)
Kaltenbach Jenő egyebek mellett arról beszélt: annak ellenére, hogy több nemzetközi szervezettől is kapott már bírálatot hazánk, a jogrend - beleértve a parlamentet, az, államfőt és Alkotmánybíróságot – kiáll egy olyan szólásszabadság-doktrína mellett, mely egyedülálló az egész világon és figyelembe véve a hazai viszonyokat, egyáltalán nem kielégítő.

Mint mondta: elszabadultak az indulatok az országban, mert azok a figyelmeztetések, melyek itthonról és a nemzetközi fórumokról érkeztek, süket fülekre találtak. Szerinte már most is verbális polgárháború folyik, a közbeszédben sokkal több higgadtságra, felelősségre van szükség.
Kaltenbach Jenő legszívesebben azt mondaná, hogy bízzunk az intézményekben, de sajnos ezek a bizalmat nem érdemlik meg, mert sokszor nem működnek jogszerűen. Ám, ha nem áll helyre a működésük és a beléjük vetett bizalom, akkor tényleg anarchikus állapotok várnak ránk.
(Kuruc.info - MTI nyomán)