- Gordon, így négyszemközt kimondom, nem akarok magyar beszédet hallani Szlovákiában. Nincs rá szükségünk, most már, hogy beszavaztatok minket az EU-ba és a NATO-ba, a kormányomnak sincs szüksége díszmagyarokra. Laci bá se sunnyogjon át szobrot avatni, mondd meg neki. Mondjuk nem is mert átjönni, tudja, hol a helye. Maximum ha szlovákul beszél. Szlovákiában szlovákul! Ezután sem engedjük be, én viszont átjöttem hozzátok.
 - Hát őő, Tisztelt Fico miniszterelnök úr, mi érdekeltek vagyunk a párbeszéd...
- Ne haragudj, hogy félbeszakítalak, de kevés az időm: milyen ellenlépéseket terveztek, ha mi továbbra is tiltjuk a magyar dumát?
 - Nos, a két ország közti feszültség enyhítése és az európai integráció nézetem szerint...
- Mi van??? Nem hallasz jól, apafej? Az kérdeztem, hogy visszafordítotok-e egyetlen szlovák kamiont is, ha mi 5 ezer euróra büntetjük azt, aki magyarul mer pofázni Szlovákiában?
 - A magyar kormány álláspontja az, Kedves Robert, hogy célszerű lenne közösen fellépni a Magyar Gárda, az antiszemitizmus és a cigánygyűlölet ellen, mivel a szlovák érzékenység....
- Természetesen. Akkor a nyelvtörvény marad. Szervusz, öregem, várnak a törzskocsmámban, Jánnal is dobunk egy pár felest. Aztán meg ne halljam, hogy  bárki Budimpestán a követségünk előtt tüntetni mer, máskülönben az EU-hoz fordulunk a tomboló szlovákellenesség miatt! Ugye világosan fejeztem ki magam?
 - Tisztelt Kolléga, nos, őő, úgy gondolom, hogy európai szellemben folytatott jószomszédi megbeszéléseink komoly eredménnyel zárultak, megígérem, hogy rövid időn belül nemzetközi konferenciát hívok össze Budapestre a szlovákgyűlölet elleni fellépés sikere érdekében...
 - Ne lihegd túl, libás gyerek, viszont legközelebb szíveskedsz megtanulni egy pár szót szlovákul, ha meg akarsz látogatni Bratyiszlavában, vagy csengetheted a büntetést.
(Kuruc.info)