Döntetlen, 0-0-ás eredménnyel véget ért a Dunaszerdahelyi AC és a Slovan Bratislava közötti futballmérkőzés.
Korábban írtuk: Óriási rendőri készültség előzte meg a Dunaszerdahelyi AC és a Slovan Bratislava futballmérkőzést, amelyen tavaly a tót rendőrök rátámadtak a magyar szurkolókra, és többeket nagyon megvertek. Az Új Szó tudósítója azt mondta a Hírszerzőnek: a kétszáz pozsonyi futballhuligán magyarellenes rigmusokat skandál. A meccs egyébként petárdázás miatt a 62. percben 0-0-ás állásnál félbeszakadt.
Készenléti rendőrök lepték el Dunaszerdahely utcáit, ahol este fél hatkor kezdődött a helyi DAC és a Slovan Bratislava bajnoki összecsapása. A pozsonyi Új Szó tudósítója, Lőrincz Adrián a helyszínről azt mondta a Hírszerzőnek: a rendőrség teljesen lezárta a város utcáit a vasútállomás és a stadion között, hogy megelőzzék a tavalyi botrányos jeleneteket, amikor már a stadionon kívül kitört a verekedés.
A meccs egyébként petárdázás miatt a 62. percben, 0-0-ás állásnál félbeszakadt.
A meccs előtt elterjedt hírek szerint mintegy 500 Slovan-drukker indult el Pozsonyból vonattal, emiatt két menetrend szerinti szerelvényt ki is kellett egészíteni plusz vagonokkal, hogy elférjenek. Rájuk a meccs helyszínén 600 rendőr figyel. Lőrincz Adrián a helyszíni rendőri információkra hivatkozva azt közölte a lappal, hogy végül csak kétszáz pozsonyi drukker érkezett.
Lőrincz Adrián ugyanakkor azt mondta, hogy a pozsonyi szurkolókat kis csoportokban kísérik a lovasrendőrök a stadionba. A Slovan-drukkerek magyarellenes rigmusokat kiabálnak, például azt, hogy "A Fradi picsa", " Ria-ria pszichiátria!", illetve, hogy "Üsd a magyar fejét!", vagy "Tiltsák be Magyarországot!". Az Új Szó munkatársa nem látott Magyarországról érkező drukkereket. A meccs fél hatkor kezdődött.

Tisztelt Kurucok!
Engedjétek meg, hogy pár mondattal kiegészítsem az Új Szó munkatársának beszámolóját.  
Az álmos hétköznapokra száműzött rangadó valóban kevesebb anyaországi szurkolót vonzott, de így is több százan zarándokoltak el a DAC-szentélybe.
A rangadón, igaz, nem nagy létszámban, de valamennyi hazai szurkolói csoport képviseltette magát.
A mérkőzésen együtt szurkoltak a kispesti, újpesti, ferencvárosi kemény fiúk, de jelen voltak a szombathelyi Dogs Elite és a nyíregyházi Mastiff tagjai is. Láthattunk zászlót a BKV Előre szimpatizánsaitól, a soproni és a győri fanatikusoktól úgyszintén. Többen jöttek Kőszegről, Répcelakról, és Budapestről, hogy jelenlétükkel tiltakozzanak az egy évvel ezelőtt történt rendőrterror ellen. A Slovan szektorában a legoptimistább becslések szerint is 2-300 főből álló kecskepásztor dülöngélt. A mérkőzés ideje alatt Slota pribékjei nem jöhettek a stadionba, így a 90 perc (egy-két petárdától eltekintve) rendbontás nélkül ért véget.
R.K.
Dogs Elite Hooligans, Szombathely

Lufis koreográfia

Magyar himnusz

Novota nyugtatja a szurkolókat

Az illegális pirotechnika

Budaházy Gyuri

Szurkolás DAC-módra