A Fidesz is megszavazta az államfő által az Országgyűlésnek visszaküldött új polgári törvénykönyv (Ptk.) kormány által támogatott módosító indítványait hétfőn. A zárószavazást egy hét múlva tartja a parlament, közte van az a jogszabály is, mely lehetővé teszi a vérfertőző házasságot. Kíváncsian várjuk a „keresztény és nemzeti” Semjén Zsolt vezette KDNP mikor határolódik el a Zsidesztől…
Sólyom László köztársasági elnök nem írta alá és nem hirdette ki az új Ptk.-t, hanem október 13-án megfontolásra visszaküldte a törvényhozásnak.
A szocialisták az államfő álláspontjával összhangban változtattak az alapítványokkal, a joggal való visszaéléssel, a belátási képesség hiányával, a testvérnek testvér vér szerinti leszármazottjával kötött házasságával, a társasházi tulajdonnal, az ingatlan-nyilvántartással és a haszonélvezeti jog megváltásával kapcsolatos szabályokon, de az elévüléssel és a foglalóval kapcsolatos egyes részletszabályok tekintetében nem osztották a köztársasági elnök álláspontját.
(MTI nyomán)