Kedves Kurucok! A "Felszedné a síneket is a MÁV?" című cikkre szeretnék reagálni. A MÁV tényleg felszedné a síneket, és fel is szedi, még az üzemelő mellékvonalon is.
Az elmúlt évben állomás- és iparvágány felszedési kampány indult, sorra szüntetik meg a mellékvonali állomásokat. Tönkre vágják ezzel az egész vonalat, a megnövelt állomásközök miatt tarthatatlanná válik a menetrend, megszűnik a teherforgalom lehetősége, az utasszám visszaesik. Sebaj, majd könnyebb lesz bezárni. Az egész EU-pénzből megy, míg más európai vasutak fejlesztésre pályáznak, a MÁV bontásra. 
Álljon példának itt Fábiánsebestyén állomás. Az alábbi képeken éppen bontják a mellékvágányokat, közben hegyekben áll az elszállítandó cukorrépa az állomáson:



Az eset nem egyedi: országos szinten minden olyan iparvágányt felszednek, amelyiken jelenleg éppen nincs forgalom. Azt már nem vizsgálja senki, hogy éppen a vasúti közlekedést súlytó, európai szinten is példátlanul magas pályahasználati díj miatt nem választják a fuvaroztatók a vasutat. Sok ilyen iparvágány üzemelő cégek, telepek udvarán végződik, szállítanivaló tehát lenne. Az iparvágány felszedése nem csak a szárnyvonalakon, hanem a vasúti fővonalakon is tömeges méreteket ölt.
A MÁV azért törekszik a most bezárt vonalakat is minél inkább tönkretenni, hogy megakadályozza az MSZP-SZDSZ horda eltakarodása utáni újranyitást. A sorompók, jelzők, kitérők elbontása, épületek leszerelése, eladása ezt a célt szolgálja.  
Nálunk csak egy a lényeg: az autópálya- és útépítési biznisznek mennie kell, és emiatt szándékosan tönkre kell vágni a vasutat. Még Románia is előttünk jár, ahol azokat a vonalakat amelyeket az állami CFR nem akart üzemeltetni mert "veszteségesek"m kiadták a Regiotrans magántársaságnak – érdekes módon az meg tud élni belőle!
Ha így haladunk, öt éven belül a magyar vasút tönkremegy, és vasúti közlekedés csak az EU által megkövetelt nemzetközi vasútvonalakon lesz, azaz – Magyarország érdekeit semmibe véve –, csak átmenő vasúti forgalma lesz az országnak.
Üdvözlettel: Ferenc
(Kuruc.info)