Újabb hangfelvétel került az RTL Híradó birtokába a terrorizmussal gyanúsított Magyarok Nyilai nevű csoport utolsó akciójáról. Ez egy nappal azelőtt készült, hogy a rendőrség tavaly áprilisban lecsapott rájuk. A felvételen arról beszélnek, hogy hat helyen robbantottak volna fel háromkilós bombákat, pontosan ugyanabban az időben, hajnali háromkor. A hatóságok pedig továbbra is higgadtan tűrik, hogy a sorjában napvilágra kerülő hangfelvételek akadályozzák a nyomozást. Nagyjából innen kezdve válik hiteltelenné ez az egész.
A focilabdába rejtett robbanóanyagot egyébként a rendőrség foglalta le akkor, amikor lecsapott a Magyarok Nyilai nevű szervezet néhány tagjára. Éppen azelőtt fogták el őket, hogy újabb támadásokat hajtottak volna végre tavaly áprilisban. Politikusok házaira akartak bombát dobni. Például Adonyban az MSZP-s Ecsődi László otthonára.
"A hálószobáról nyílik az erkély. Namost egy háromkilós csomagot kéne feljuttatni az erkélyre" - ezt a felvételt egy nappal a tervezett akció előtt készítette Benkő György. Ő az ügy koronatanúja, aki az egyik terrorizmussal gyanúsított férfi bizalmába férkőzött, és úgy tett, mintha ő is benne lenne az akciókban.
A csapat tagjai mindent elkövettek, hogy le ne bukjanak. A cellainformációk miatt például otthonhagyták volna mobiljaikat. A gyanú szerint a csoportot Budaházy György vezette, akiről a felvételen elhangzik, hogy 2007-ben egy másik támadásban személyesen is részt vett.
Budaházy György tavaly nyár óta előzetesben van, de lehetséges, hogy nemsokára mentelmi jog védi majd, ugyanis indul a választásokon. Az ehhez szükséges 750 ajánlószelvényt már összegyűjtötték, de a helyi választási bizottság még nem hitelesítette azokat. A gyűjtésében több jobbikos politikus is segített neki. Azt még nem lehet tudni, hogy ha Budaházy hivatalosan jelölt lesz, mentelmi joga alapján kiengedik-e a börtönből.
 (FH nyomán)