Olvasónk képei a magyarellenes intézkedés eseményeiről.
A magyarokat vegzáló ávósok azonosítószámai és nevei: Borbély Pál őrnagy, az. szám: 73073 - ő látható a 7. képen, középen. A többiek: 74034 Szakály András, 74523 Gémesi Beáta, 73043 Polozánk József, 75766 Józsa Csaba, 74826 Kurucz Zsolt.

A kocsisor a temetőből kifelé, a rendőrök már "közúti ellenőrzési" akcióban, őket vonja kérdőre az elhunyt lánya

Fehér inges, tarsolyos sofőrt vegzálnak

Még mindig ellenőrzés, kell ám ide az öt rendőr (összesen egyébként hatan voltak)!

A még mindig gyászolókat zaklató őrnagy és az elhunyt lánya

"Veszélyes szabálysértők" a jobb szélen

Az egyik ír, a másik olvas

Borbély őrnagy (középen) és még ketten

Ennyi autóval a cigánytelepre nem vonulnának ki!
Korábban írtuk:
Egyelőre két ember ellen indult szabálysértési eljárás, de nem az egyenruha miatt. Egyikük ellen a "közúton tartózkodás szabályainak megsértése" miatt, míg egy másik ember ellen azért, mert nem voltak meg az autójához a papírok.

Gárdistákat igazoltattak a rendőrök csütörtökön Gyömrőn egy temetési szertartás után. Két ember ellen indult eljárás, egyik sem az egyenruha viselése miatt.
A rendőrök már korábban megtudták, hogy egy csütörtöki gyömrői temetésen többen is a feloszlatott Magyar Gárda mozgalom egyenruhájában fognak megjelenni. Az egyenruhások megvárták, míg a szertartás befejeződik, majd elkezdték igazoltatni az ott lévőket - olvasható a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.
Egyelőre két ember ellen indult szabálysértési eljárás, de nem az egyenruha miatt. Egyikük ellen a "közúton tartózkodás szabályainak megsértése" miatt, míg egy másik ember ellen azért, mert nem voltak meg az autójához a papírok.
Azt még a rendőrök vizsgálják, hogy bárkinél megvalósult-e az úgynevezett feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel, mint szabálysértés.
(FH)
Alább olvasható a Jobbik Jogsegélyszolgálat munkatársának beszámolója:
2010. május 13-ának borongós délutánján Maginyecz Antalt, az Új Magyar Gárda Mozgalom gyömrői gárdistáját kísértük utolsó útjára.

A Jobbik Gyömrői Alapszervezete, a Jobbik Jogsegélyszolgálata és az Új Magyar Gárda Mozgalom tagjai már napokkal korábban egyeztettek annak érdekében, hogy ne ismétlődhessen meg az a számos helyen (Abonyban, Csömödéren, Nagybörzsönyben) megtörtént eset, hogy a temetés közben vagy annak végén a rendőrség zaklató jelleggel igazoltatta a gyászolókat. Bármennyire is ki akartuk küszöbölni a kegyeletsértő hatósági cselekményeket, a délután sajnos másképp alakult.

Már a temetés kezdetekor feltűnt, hogy a ravatalozótól nem messze a sírok között két – alkalomhoz nem illő öltözetben megjelent – egyén (civil ruhás rendőr) filmezte az eseményt és az azon részt vevő személyeket. A temetést figyelemmel kísérték annak végeztéig, annak ellenére, hogy a temetési szertartás helyszínén végig táblák jelezték, hogy a rendezvény zártkörű és belépés csak meghívóval lehetséges.

A temetés végén az elhunyt családjától elköszönve a rokonok és barátok elhagyták a temetőt az onnan kivezető egyetlen úton.

Ekkor vettük észre, hogy ennek az útnak majdnem a végén állt három rendőrautó, ezek mellett pedig hat rendőr, akik az utat lezárva a temetőből kifelé tartó személygépkocsikat állították meg. Minden igazoltatott személy adatait felírták az ún. RK lapra, akik csak ezután haladhattak tovább.

A helyszínen lévő legmagasabb rendfokozatú rendőrt, egy őrnagyot többen megkérdezték, hogy miért történik ez a törvénytelen, kegyeletsértő és megalázó bánásmód, ő válaszul közúti ellenőrzés lefolytatására hivatkozott. Egy mellékutcában, amely egyedüliként a temetőből vezet kifelé, a tömeges közúti ellenőrzés indokoltsága igencsak megkérdőjelezhető (vagyis az indok egyenesen nevetséges!), különösen, ha tudjuk, hogy a temetésen az Új Magyar Gárda Mozgalom tagjai is részt vettek.

Az igazoltatások közben a Jobbik Jogsegélyszolgálatának a temetésen részt vevő tagjai és az elhunyt leánya, Bakonyvári Ágnes is a helyszínre érkeztek. Bakonyvári Ágnes kérdőre vonta a helyszínparancsnokot, hogy mit is csinálnak egy gyászoló gyülekezet tagjaival a temető bejáratától nem messze, azonban az őrnagy „úr” válasz helyett felszólította őt, hogy hagyja el az úttestet, mert az őmellette való álldogálással Bakonyvári Ágnes szabálysértést követ el. Eközben az őrnagy és csatlósai további felszólításokat vetettek oda több személy (különösen a rendőröknek „rögtönzött képzést nyújtó” jogászok) felé, akik a közelükben álltak és szerették volna megtudni az intézkedés célját.

Amikor Bakonyvári Ágnes – mivel választ nem kapott arra, miért is történik ez a kegyeletsértő eljárás és a gyászolók zaklatása – nem távozott, az őrnagy közölte, hogy „na jó, nekem ebből elegem van, feljelentem!”, tehát válasz helyett a megtorlás eszközével élt.

Jól hallottuk azonban, hogy az őrnagy – amikor Bakonyvári Ágnes megkérdezte, miért csak bizonyos autók utasait igazoltatják – maga vallotta be, hogy csak a fehér inges személyeket igazoltatják.

Ennél szembetűnőbb diszkriminációt – különösen egy temetésen – el sem tudtunk volna képzelni! Túl azon, hogy az igazoltatás alapvető szabályait nem tartották be - mivel az igazoltatás indoka (a közrend, közbiztonság védelme) egyértelműen hiányzott -, a felvételeket teljesen jogellenesen, a rendőrségi törvény megsértésével, az adatvédelmi biztos vonatkozó állásfoglalásának figyelmen kívül hagyásával készítették, még be is vallják, hogy a közúti ellenőrzés is önkényesen, a viselt ruházat szerint zajlik. Bár én személy szerint nem emlékszem, mióta is tilos, rendőri intézkedésre okot adó ruhadarab a fehér ing…

Az elhunyt leánya, Bakonyvári Ágnes elmondta, mennyire felháborítónak tartja a rendőrök magatartását, amellyel a gyászolókat provokálták és egy családi eseményt zavartak meg a közúti ellenőrzésnek álcázott vegzálással.

Megosztotta velünk, hogy édesapja múlt hét pénteken az ő karjai közt halt meg. Szívrohamot kapott és nem ért ki hozzá a mentő (magyar egészségügy; sok ide a 10 millió magyar?). Az Új Magyar Gárda Mozgalom tagjai aznap édesapja felett virrasztottak, majd a temetésen a koporsót vállukon vitték a végső nyughelyig. Anti bácsit gárdista egyenruhájában temették el.

A gyászt a temetés végének meggyalázása miatti fájdalom nem enyhítette, sőt, az indulatok csak jobban felszínre kerültek.

Bakonyvári Ágnes elmondta azt is, hogy – számítva a Jogsegélyszolgálat segítségére – minden jogi lépést megtesz, amire csak lehetősége van, mert fel kell lépni a hatósági önkény ellen, hogy ez más esetben ne ismétlődhessen meg.

Az intézkedő rendőrök adatait felírtuk, a gyászolók közül többen jelezték, hogy ellenük panaszt és feljelentést kívánnak tenni.

A rendőrség ismét maga alatt vágta a fát: aki eddig nem került kapcsolatba hatósági tevékenységükkel, az most láthatta, hogyan is működik egy „indokolt, szabályos és jogszerű” rendőri intézkedés.
Pár emberrel megint többen lettünk…

Anti bácsi, nyugodjon békében! Egy igaz magyar, férj, apa, nagyapa, gárdista, aki még a végső búcsút követően is a jó ügyet szolgálta!

Seres Krisztina
Jobbik Jogsegélyszolgálat
(Kuruc.info)