Zalaegerszegen járt Aliza Bin-Noun, Izrael magyarországi nagykövete. A diplomata találkozott Gyimesi Endre polgármesterrel és Siklósi Vilmossal, a zalaegerszegi zsidó hitközség vezetőjével is – adja hírül a Zalaegerszegi Televízió.

Meg is hálálja...

Mint a hírből kiderül, a tömeggyilkos zsidó terrorállam helytartója rövid időt töltött csak Zalaegerszegen, de pár röpke pillanat alatt egymásra is találtak a város vezetőségével.
‑ Egy ilyen találkozás remek alkalom arra, hogy tovább fejlesszük a két ország közti kapcsolatokat – jelentette ki a nagykövet (ami magyarra lefordítva annyit jelent, hogy jövünk, és szépen felvásároljuk az országotokat, miközben ti ennek vidáman tapsoltok és az általunk megalkotott holomítosz miatti bűneiteket zsolozsmázzátok - a szerk.).
‑ A közösségi házunkban a Béke-Shalom Magyar Izraeli Baráti Társaság és a Zsidó Hitközség elöljárósága fogadta a nagykövet asszonyt. Az összejövetel alkalmával beszámoltunk a civil szervezet és a hitközség tevékenységéről, illetve megvitattuk, hogy tudnánk szorosabbra fűzni a kapcsolatot Izraellel - közölte Siklósi Vilmossal, a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség elnöke. (Tehát a jelek szerint egyetértenek a gázai népirtással, a segélyhajók utasainak lemészárlásával stb. Akkor meg miért csodálkoznak, ha ugyanolyan megítélés alá esnek, mint azok, akikkel szorosabbra akarják fűzni a kapcsolatokat? - a szerk.)
‑ A nagykövet asszonnyal elsősorban testvérvárosi, gazdasági kapcsolatokról tárgyaltunk, szeretnénk, ha a kutatás-fejlesztés területén együttműködhetnénk a jövőben - fogalmazott Gyimesi Endre polgármester.


A konkrétumok közé tartozik, hogy Zalaegerszeg leendő izraeli testvérvárosa Petaktikva lesz, Izraelben pedig a közeljövőben nemzetközi polgármester találkozót rendeznek – természetesen már Zalaegerszeg részvételével, mindnyájunk örömére.
(Kuruc.info - ZTV Híradó nyomán)