Háromszor kapod vissza!
Szeptember 3-án az Országgyűlés illetékes bizottsága hallgatta meg Gergényi Péter egykori budapesti főávóst. A botrányos és flegma válaszokat adó exrendőrt Dr. Morvai Krisztina mellett Dr. Gaudi-Nagy Tamás is faggatta.
A rendőrfőkapitány sem „lát oda mindenhova” – kommentálta a 2006-os rendőri túlkapásokat Gergényi Péter volt budapesti főkapitány, aki szerint 2006 őszén a rendőrség igyekezett szakszerűen és törvényesen fellépni.
A meghallgatás teljes, vágatlan hanganyagát ITT hallgathatja meg. Olvasóinkat pedig arra buzdítjuk: nyomozzanak Önök is, a világhálón fellelhető anyagok összehasonlításaival könnyen rajtakaphatjuk Görényit.
A volt rendőrfőnök a 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság előtt. „Mély szakmai meggyőződésem, hogy abban a hihetetlen nehéz helyzetben mindent megtettünk a legjobb szakmai tudásunk és a törvények szellemében, hogy kezeljük a helyzetet” - jelentette ki a nyugalmazott rendőrtábornok, akinek a szavait a bizottság tagjai többször kétkedve fogadták.
(Barikád nyomán)
Gergényi azt állította a Parlament illetékes bizottságának a meghallgatásán, hogy nem emlékszik miről beszélgetett 2006 őszén Gyurcsány Ferenccel. Hihető, nem?
Amit az egykori főzsaru nem tud, vagy kora miatt már képtelen felfogni, hogy az információs társadalom korában, amikor még a légyfing hangját is rögzíteni lehet, nem lehet csak úgy elbújni.
Alább látható a Duna tévé híradójának részlete, ahol Morvai Krisztina figyelmezteti a Görgényi névátírást méltán kiérdemlő egykori és jelenlegi Gyurcsány-csicskát, hogy próbáljon meg visszaemlékezni: mit beszélt a miniszterelnökkel.
 
Az alábbi összeállítást pedig Oskar készítette. Emlékszünk még „igazmondó” Görényire, amikor a Hír tv riporterének a kérdésére azt válaszolja, hogy nincs tudomása arról, hogy a rendőrök viperát is használtak a véres október 23-i tömegoszlatáson? Nos, ahogy akkor a médiában cenzúrázhatatlanul keringő felvételek bizonyították, igenis használtak viperát, azaz Budapest akkori főzsaruja hazudott. Miért ne tenné ezt most is?
A Napló egyik korábbi adásában maga ismeri be, hogy ő adta ki a parancsokat 2006 őszén. És mint azt ma már biztosan tudjuk, beszélt Gyurcsánnyal.
 
 
A logika azt diktálja, hogy:
a. tájékoztatta Gyurcsány Ferencet a várható rendőri intézkedések jellegéről. Ha ez igaz, akkor ElQró tisztában volt azzal, hogy súlyos törvénytelenségeket készül elkövetni az adófizetők által eltartott főzsaru, mégsem akadályozta meg.
b. Gyurcsány Ferenctől kapta az utasításokat, hogy miként kell leverni a felkelést. ElQró bűnösségét itt már vitatni sem lehet.
c. egyik fenti feltételezés sem állja meg a helyét. Az említett urak valójában a Belső-Mongóliában élő rovarfajok párzási szokásairól cseréltek eszmét, valamint megbeszélték a Rózsadombi Bélyeggyűjtők Klubjának őszi programját.
Nos, biztosak lehetünk benne, hogy a c. variáció nem igaz. Marad az első kettő közül valamelyik. Ezek közül pedig bármelyik is legyen az igaz, Gyurcsány Ferenc mehet a börtönbe. Ha ő viszont megy, akkor kérdés, kit ránt még magával. Nem lehet, hogy ez áll Görényi megromlott emlékezőképessége mögött?
Kérdés szintén, hogy a Fidesznek valóban érdeke-e, hogy kiderüljön Görényi valós szerepe. Ugyanis az említett tömegverető és szemkilövő a jelenlegi belügyér üzlettársa és jó barátja.
Akárhogy is, amíg nem kerülnek börtönbe a 2006 ősszel a magyar állam felső vezetésében résztvevő személyek, addig sem demokrácia, sem béke nem lesz e sokat sanyargatott magyar ugaron. Legjobb esetben is hamut szórnak a parázsra. De mint tudjuk, az nem megoldás.
(Kuruc.info)