Éjszaka tűz volt egy Szabadság úti épület tetőszerkezetében, a tűzoltók eloltották a lángokat, s gyújtogatásra utaló nyomokat találtak.
A bejelentés szerint lángok és füst csapott fel hajnalban a Szabadság úton található épület tetőszerkezetében.
A tűzoltók megfékezték a lángokat, majd tűzvizsgálatra került sor, ugyanis gyújtogatásra utaló nyomokat találtak. Információnk szerint ebben az épületben található a Revízió mulató, mely a hazafiak kedvelt szórakozóhelye; korábban a Pöttyös étterem működött a helyen.
A Bama.hu helyszínen tartózkodó újságírója szerint kívülről semmi nyoma nincs a tűznek, a mulatóban nem esett kár. Ismét egy példa arra, hogyan kezeli a nemzeti oldalnak fontos ügyeket a média, a helyszínelő újságíró csak kívülről vetett egy pillantást az épületre, erre alapozta híradását. A valóság azonban ennél sokkal szomorúbb: a pécsi Revízió mulató teljesen kiégett, a színpad, a pultok, a hangtechnika is a lángok martaléka lett.

Toroczkai László portálunknak elmondta: egyértelmű, hogy gyújtogatás történt.
„Az oldalajtón keresztül jutottak be és benzineskannákból locsolták szét az anyagot, amit ott is hagytak, tehát egyértelmű a szándékos gyújtogatás és az is, hogy politikai okok állnak mögötte, mert nem volt konkurencia, fenyegetés, védelmi pénz, semmi ilyesmi" – tette hozzá a HVIM vezetője.
„Az üzemeltető vármegyésünk kéri a Jobbikot, hogy szólítsa fel a rendőri szerveket, hogy legalább úgy nyomozzanak, mintha egy zsinagógát gyújtottak volna fel, mert a rendőrség eddig elég lazán kezeli az ügyet” - tolmácsolta a mulató üzemeltetőjének óhaját Toroczkai László.
"A Vona Gábor, Szaniszló Ferenc, Zagyva György Gyula, Toroczkai László és mások előadásainak helyet adó Revízió mulatót a megnyitása óta igyekeztek ellehetetleníteni a hatóság emberei. Rendszeres volt a razzia, ahová hadseregnyi rendőr jött ki, s csak a helyszínre hívott helyi jobbikos országgyűlési képviselő, Németh Zsolt intézkedésére változott szabályszerűvé a rendőri eljárás. A hely engedélyeit Pécs város hatóságai rendszeresen visszatartották, a nemzeti klub vármegyés üzemeltetője emiatt állandóan a Jobbik helyi képviselőinek segítségét kérte" - számolt be a múlt kellemetlen eseményeiről a hazafi.
Az üzemeltető vármegyés hazafi egyébként csupán bérlője volt a helynek, a bérbeadó tulajdonost érte kár igazából.

Teljes a pusztítás – az elkövetők üzenetet is hagytak
A Revízió mulatóban, bár kívülről épnek tűnik, belül teljes a pusztítás. A hőtől a vakolat teljesen megrepedezett és lehullott. Statikai szempontból az épület életveszélyes. A kiérkező szakértők szerint az egész építményt le kell bontani. A kár, becslések szerint, 70 millió forint, így a Bama által kis károknak nevezett hírek teljes badarságként kezelendők. Az épület belseje a gázolaj szagától terhes, így még egyértelműbb a gyanú, hogy gyújtogatás történt. A födém teljesen meghajlott, az épület bejárása során hallatszott a ropogás a gerendák felől. A kár tehát szemmel látható. A betörők egyébként a főbejárat melletti raktárajtót felfeszítve jutottak az épületbe, ahol valószínűleg több kanna gázolajat locsolhattak szét. A Revízió Mulatóból nem hiányzott semmi, az elkövetők nem loptak el semmit, így nem a rablás volt a cél. Egyértelmű, hogy a pusztításra kaphattak megbízást a gyújtogatók, így világos, hogy politikai támadásról van szó.
A szórakozóhely vármegyés bérlői egy üzenetet is találtak a helyszínen, amelyet a rendőrség nem talált gyanúsnak. A "Magyar Hiszekegy"-et a raktár melletti bejárat kilincsére függesztették fel. A merített papírból készült képet az épületből hozták és ez, mintegy fricskaként, üzenetként fogható fel, amelyet a HVIM-nek címeztek.

Helyszínen a Jobbik országgyűlési képviselője
A délutáni órákban Németh Zsolt a Jobbik pécsi országgyűlési képviselője is megjelent a helyszínen. A jobbikos honatya elmondta: „Mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a hatóságok megfelelő súllyal kezeljék ezt az ügyet, legalább úgy, mintha egy zsinagóga, vagy más kisebbség által üzemeltetett helyt ért volna támadás.”
Betyársereg:"Nem ússzák meg"
A HVIM illetékeseitől megtudtuk, hogy a történet itt nem ért véget. A Revízió mulatót más helyen újra fogják nyitni a közeljövőben, tehát ők nem adják fel. A Betyársereg pedig a következőket üzeni: "Adja fel magát a rendőrségnek az elkövető, mert ha ezt nem teszi meg és ők előbb kapják el a bűnözőt, mint a hatóságok, akkor a Betyársereg saját eszközeivel bünteti meg azt a mocskot, aki ezt a tettet elkövette."
(Bama, SZKR, Kuruc.info)